Рецепт Телятина в горщиках з картоплею фото

Телятина в горщиках з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Телятина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Час від часу себе обов'язково потрібно балувати різними смаколиками, а що може бути краще і смачніше ароматної телятини, яку ми запекти з картоплею та іншими овочами в горщиках.

Опис приготування:

Всім, хто ще не придбав собі горщики, я настійно раджу зробити це якомога швидше, адже в них є маса плюсів, до того будь-яку страву, зроблене в них виходить смачним. Я вдома частенько експериментую і готую в своїх маленьких керамічних помічниках різні страви і сьогодні я поділюся з вами рецептом одного з них і розповім, як зробити телятину в горщиках з картоплею. Ніжне м'ясо і картопелька відмінно поєднуються, а якщо додати до них свіжих овочів для соковитості і трохи пікантності у вигляді соусу табаско і гострого перцю, то ми отримаємо дуже цікаве і неймовірно смачна страва. Так що швидше біжіть в магазин за горщиками, щоб до вечері встигнути приготувати своїм рідним телятину в горщиках з картоплею в домашніх умовах.

  • Телятина - 250 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідор - 1-2 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 2 штуки
  • Сік томатний - 200 мілілітрів
  • Табаско - 6-8 капель
  • Кінза свіжа - 40 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, кмин)
  • Сіль - За смаком
телятинав горщиках з картоплею - фото крок 1
Почнем з того, що наріжемо телятину на невеликі шматочки (щоб зручно було їх їсти) і обсмажити на олії до золотистого кольору, смажити потрібно на сильному вогні. Розкладаємо телятину по горщикам (у мене 2 шт), додаємо спеції і сіль за смаком, вкідиваем в горщики по гострому перчику.
телятинав горщиках з картоплею - фото крок 2
Тепер чистимо овочі і нарізаємо картоплю на такі ж за розміром шматки, як і м'ясо, цибулю і помідори ріжемо кільцями, болгарський перець кубиками, подрібнюємо свіжу кінзу. Далі викладаємо в горщик шарами спочатку картоплю, потім перець, потім ріпчасту цибулю і посипаємо все кінзою, зверху накриваємо все шаром помідорів.
телятинав горщиках з картоплею - фото крок 3
Додаємо в кожен горщик пару крапель табаско і заливаємо все томатним соком так, щоб він майже повністю накривав помідори, але не доходив до країв горщика (інакше буде бризкати). Ставимо горщики в духовку (холодну) і включаємо температуру 200 градусів, запікаємо м'ясо з картоплею і овочами годину. З плином часу зменшуємо температуру до 150 градусів, знімаємо з горщиків кришки і готуємо все ще 30 хвилин.
телятинав горщиках з картоплею - фото крок 4
Почекаємо, поки горщики трохи охолонуть, і почнемо накривати на стіл, подавати готову страву можна як в горщиках, так і викласти його порційні тарілки, кому як зручно. Смачного!

Схожі рецепти