Телятина в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви пробували тушковану телятину, знати його, що м'ясо виходить дуже ніжним і смачним. Рекомендую спробувати приготувати його в горщиках з апельсином: неймовірно ефектний результат!
Щоб приготувати телятину в горщиках, можете взяти чавунний або керамічний горщик. Інгредієнти розраховані на одну-дві порції. Телятиназ апельсиновим соусом виходить соковитою і пікантною. Рекомендую обов'язково додати корицю, щоб додати страві неймовірний аромат.
- Телятина - 300 грам
- Апельсини - 1 штука
- Стебло селери - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець кайенский - 1 щіпка
- Дижонская гірчиця - 1, 5 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Лимони - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Мал - 100 грам
Телятину промийте і поріжте кубиками. Полийте соком половини лимона і перемішайте. Нехай м'ясо постоїть півгодини приблизно.
Поки м'ясо маринується, підготуйте апельсиновий сироп.
Розріжте апельсин навпіл, відріжте гурток з однієї половинки (їм ми потім накриємо горщик), вичавити сік в сотейник, додайте цукор, на невеликому вогні варите, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не загусне злегка.
Розріжте апельсин навпіл, відріжте гурток з однієї половинки (їм ми потім накриємо горщик), вичавити сік в сотейник, додайте цукор, на невеликому вогні варите, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не загусне злегка.
М'ясо обсмажте на сковороді на середньому вогні з усіх боків, посоліть і поперчіть за смаком.
Потім перекладіть обсмажене м'ясо в горщик і залийте апельсиновим сиропом.
Селера поріжте шматочками і додайте до м'яса.
Перець болгарський поріжте півкільцями і додайте поверх селери в горщик.
Потім покладіть зверху той самий раніше відрізаний гурток апельсина. Змастіть гірчицею і посипте корицею.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці годину.
Подавати можете прямо в горщику. Смачного!
Подавати можете прямо в горщику. Смачного!