Телятина, тушкована з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Телятина, тушкована з помідорами, - одне з найсмачніших других страв для недільного сімейного вечері. Дізнайтеся, як приготувати це класичне італійське блюдо для всієї родини.
Опис приготування:
Що може бути краще добре приготованого м'яса за рецептом, перевіреного багатьма поколіннями? На гарнір подайте картопля, приготований в духовці або на сковороді, або зелений горошок, тушковані або запечені овочі.
- Телятина - 1 кілограм (або свинина, яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Помідори - 400 грам (протерті)
- Масло оливкове - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Вино біле - 1/2 склянки
- Гвоздика - 2 штуки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком
1. Всі овочі почистіть і вимийте. Ріпчасту цибулю наріжте дрібно і обсмажуйте 10 хвилин в суміші гарячого рослинного масла з вершковим.
2. Невеликими кубиками наріжте селера і моркву.
3. Додайте їх до цибулі, обсмажуйте овочі разом ще 5 хвилин.
4. Додайте м'ясо, нарізане середніми кубиками м'ясо, збільште вогонь.
5. Влийте вино і готуйте протягом 2-3 хвилин, поки вино не випарується.
6. Додайте всі спеції, подрібнений часник, перемішайте.
7. Додайте протерті помідори і перемішайте.
8. Покладіть дрібно нарізану петрушку.
9. Накрийте кришкою і тушкуйте м'ясо на повільному вогні 1 час, періодично помішуючи.
10. Телятина, тушкована з помідорами, готова. Смачного!