Телятина, тушкована з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Телятина, тушкована з помідорами, - одне з найсмачніших других страв для недільного сімейного вечері. Дізнайтеся, як приготувати це класичне італійське блюдо для всієї родини.
Що може бути краще добре приготованого м'яса за рецептом, перевіреного багатьма поколіннями? На гарнір подайте картопля, приготований в духовці або на сковороді, або зелений горошок, тушковані або запечені овочі.
- Телятина - 1 кілограм (або свинина, яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Помідори - 400 грам (протерті)
- Масло оливкове - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Вино біле - 1/2 склянки
- Гвоздика - 2 штуки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком
1. Всі овочі почистіть і вимийте. Ріпчасту цибулю наріжте дрібно і обсмажуйте 10 хвилин в суміші гарячого рослинного масла з вершковим.
2. Невеликими кубиками наріжте селера і моркву.
3. Додайте їх до цибулі, обсмажуйте овочі разом ще 5 хвилин.
4. Додайте м'ясо, нарізане середніми кубиками м'ясо, збільште вогонь.
5. Влийте вино і готуйте протягом 2-3 хвилин, поки вино не випарується.
6. Додайте всі спеції, подрібнений часник, перемішайте.
7. Додайте протерті помідори і перемішайте.
8. Покладіть дрібно нарізану петрушку.
9. Накрийте кришкою і тушкуйте м'ясо на повільному вогні 1 час, періодично помішуючи.
10. Телятина, тушкована з помідорами, готова. Смачного!