Рецепт Телятина, тушкована в мультиварці фото

Телятина, тушкована в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
М'ясо, Телятина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Холодними осінніми вечорами якось особливо хочеться тепла і домашнього затишку, і кращий спосіб створити його - приготувати на вечерю ситну, ароматну і неймовірно смачну телятину, тушковану в мультиварці.

Влітку м'яса зовсім не хочеться, душа навпаки вимагає легкої їжі, а от осінь і зима це зовсім інша справа, адже коли на вулиці похмура погода, настрій може підняти тільки смачний і ароматний обід або вечерю. В ньому, звичайно ж, має бути багато м'яса і соковитих овочів, і у мене як раз є для вас один досить непоганий варіант - простий рецепт телятини, тушкованою в мультиварці. Готувати цю страву на плиті дуже втомлює, і сам процес забирає багато сил і часу, зате в мультиварці все набагато простіше. Не потрібно постійно бігати на кухню і перевіряти чи все в порядку, повірте, з цим рецептом приготування телятини, тушкованою в мультиварці, ви без особливих зусиль приготувати чудовий вечерю для всієї родини.

  • Телятина - 1 кілограм
  • Вино біле сухе - 700-750 мілілітрів
  • Помідор - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Фенхель - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Селера стебла - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Гілочки розмарину - 2 штуки
  • Гілочки чебрецю - 2 штуки
  • Паста томатна - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло оливкове - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Оливки - 250-300 грам
телятина, тушкована в мультиварці - фото крок 1
Насамперед нам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому ми промиваємо і висушуємо м'ясо і нарізаємо його невеликими кубиками (2, 5-3 см шириною), помідори ріжемо часточками.
телятина, тушкована в мультиварці - фото крок 2
Далі чистимо цибулю, морква і часник, промиваємо все овочі під проточною водою і нарізаємо їх невеликими кубиками, часник ріжемо пластинками.
телятина, тушкована в мультиварці - фото крок 3
У чашу мультиварки наливаємо трохи оливкового масла і викладаємо в неї морква, фенхель, цибуля і селера, додаємо чебрець. Вибираємо режим "жарка" і встановлюємо час 9 хвилин, обсмажуємо овочі, періодично помішуючи їх. Поки готується овочева суміш, ми беремо сковорідку, розігріваємо на ній масло і обсмажуємо телятину до рум'яної скоринки на сильному вогні. М'ясо перекладаємо в тарілку, а на сковороду відправляємо часник і розмарин, обсмажуємо його буквально хвилинку, і викладаємо до часнику помідори, протягом 5 хвилин смажимо їх, потім додаємо томатну пасту, перемішуємо все і вимикаємо вогонь.
телятина, тушкована в мультиварці - фото крок 4
Перекладаємо телятину і помідори з часником в чашу до решти інгредієнтів, додаємо оливки, наливаємо в чашу вино і перемішуємо все. Включаємо режим "гасіння" і готуємо м'ясо з овочами пів години. Після закінчення часу відкриваємо кришку, виливаємо в чашу вино, що залишилося, солимо і перчимо все за смаком і готуємо телятину на цьому ж режиму ще 1, 5 годину.
телятина, тушкована в мультиварці - фото крок 5
Ось тепер прийшов час оцінити кінцевий результат. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти