Тефтелі з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей з телятини - на ваш суд. Якщо вам в руки попався хороший шматочок телятини, то тефтелі з телятини - одне з блюд, які ви можете приготувати.
Побалуйте себе і своїх близьких цим вишуканим стравою. Для приготування тефтелей з телятини м'ясо повинно бути молодим, свіжим, інакше втрачається вся принадність страви. Гриби бажано змішати навпіл: печериці та білі. Соус вийде більш насиченим. Біле вино можна замінити оцтом, але я б не радила це робити: оцет зробить м'ясо жорсткіше, а біле вино навпаки - тільки ніжніше. Прекрасним гарніром стануть італійські макарони або овочі. Сподіваюся, рецепт тефтелей з телятини вам сподобається
- Телятина - 800 грам
- Хліб - 3 скибочки
- Курячий бульйон - 2 склянки
- Рубана зелень - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1/4 Ст. Ложки
- Тертий сир - 6 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Гриби - 500 грам (для соусу)
- Цибулина - 1 штука (для соусу)
- Олія - 4 Ст. Ложки (для соусу)
- Борошно - 1 1/2 Ст. Ложки (для соусу)
- Біле вино - 1/2 склянки (для соусу)
- Курячий бульйон - 1 1/2 склянки (для соусу)
- Рубана зелень - 1 Чайна ложка (для соусу)
- Спеції - - За смаком (для соусу)
Хліб залийте курячим бульйоном хвилин на 10.
У блендері збийте розмокший хліб.
У мисці змішайте яйця, хліб, спеції, мускатний горіх, сир і фарш.
Сформуйте кульки.
Обсмажте в оливковій олії в глибокій сковороді.
В цей час готуємо грибний соус. Гриби миємо і чистимо, ріжемо на шматочки середнього розміру.
Підігріваємо оливкова олія в сковороді. Обсмажуємо гриби і подрібнену цибулю хвилин 5. Додаємо вино і борошно, а також зелень. Готуємо на середньому вогні. Додаємо бульйон і готуємо ще хвилин 5, потім додаємо до тефтелі.
Заливаємо тефтелі грибним соусом. Готуємо на маленькому вогні ще 15 хвилин.
Готово! Смачного)