Рецепт Тефтелі з телятини фото

Тефтелі з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Телятина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Тефтелі

Рецепт приготування тефтелей з телятини - на ваш суд. Якщо вам в руки попався хороший шматочок телятини, то тефтелі з телятини - одне з блюд, які ви можете приготувати.

Побалуйте себе і своїх близьких цим вишуканим стравою. Для приготування тефтелей з телятини м'ясо повинно бути молодим, свіжим, інакше втрачається вся принадність страви. Гриби бажано змішати навпіл: печериці та білі. Соус вийде більш насиченим. Біле вино можна замінити оцтом, але я б не радила це робити: оцет зробить м'ясо жорсткіше, а біле вино навпаки - тільки ніжніше. Прекрасним гарніром стануть італійські макарони або овочі. Сподіваюся, рецепт тефтелей з телятини вам сподобається

  • Телятина - 800 грам
  • Хліб - 3 скибочки
  • Курячий бульйон - 2 склянки
  • Рубана зелень - 2 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 Ст. Ложки
  • Тертий сир - 6 Ст. Ложок
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Гриби - 500 грам (для соусу)
  • Цибулина - 1 штука (для соусу)
  • Олія - 4 Ст. Ложки (для соусу)
  • Борошно - 1 1/2 Ст. Ложки (для соусу)
  • Біле вино - 1/2 склянки (для соусу)
  • Курячий бульйон - 1 1/2 склянки (для соусу)
  • Рубана зелень - 1 Чайна ложка (для соусу)
  • Спеції - - За смаком (для соусу)
тефтелі з телятини - фото крок 1
Хліб залийте курячим бульйоном хвилин на 10.
тефтелі з телятини - фото крок 2
У блендері збийте розмокший хліб.
тефтелі з телятини - фото крок 3
У мисці змішайте яйця, хліб, спеції, мускатний горіх, сир і фарш.
тефтелі з телятини - фото крок 4
Сформуйте кульки.
тефтелі з телятини - фото крок 5
Обсмажте в оливковій олії в глибокій сковороді.
тефтелі з телятини - фото крок 6
В цей час готуємо грибний соус. Гриби миємо і чистимо, ріжемо на шматочки середнього розміру.
тефтелі з телятини - фото крок 7
Підігріваємо оливкова олія в сковороді. Обсмажуємо гриби і подрібнену цибулю хвилин 5. Додаємо вино і борошно, а також зелень. Готуємо на середньому вогні. Додаємо бульйон і готуємо ще хвилин 5, потім додаємо до тефтелі.
тефтелі з телятини - фото крок 8
Заливаємо тефтелі грибним соусом. Готуємо на маленькому вогні ще 15 хвилин.
тефтелі з телятини - фото крок 9
Готово! Смачного)

Схожі рецепти