Тефтелі з свинячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Оригінально і смачно. Тефтелі з свинячого фаршу можна подати як в будні, так і на святковий стіл. Їх легко підігріти в соусі.
Тефтелі зробіть з фаршу і відвареного до напівготовності рису. Додайте спеції. Обсмажте тефтелі на олії з усіх боків, по 2 хвилинки з кожного. Потім перекладіть у форму для гасіння. Гасити тефтелі в томатно-морквяному соусі можна в духовці або на плиті.
- Свинячий фарш - 800 грам
- Мал - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатний сік - 2 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Крем - 100 грам
Візьміть свинячий фарш або приготуйте будинку самі.
Перекрутіть на м'ясорубці або подрібнити в комбайні ріпчасту цибулю. Додайте до фаршу.
Відваріть рис в підсоленій воді до напівготовності. Злийте воду. Мал промийте і додайте до фаршу.
Змішайте всі до однорідності. Додайте спеції за власним вибором, сіль і перець. Знову вимішайте.
Отримаємо ось такий фарш. Він буде краще лепіться, якщо його поставити в холодильник на 30 хвилин.
З отриманого фаршу сформуйте кульки. Обсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін до рум'яної, при цьому тефтелі залишиться сирої всередині.
Перекладіть тефтелі в вогнетривку форму.
На сковороді обсмажте натерту на тертці моркву.
Влийте томат і дайте закипіти. Додайте сіль і спеції (можна трохи цукру, якщо томат кислий). Отриманою підливою залийте тефтелі.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте тефтелі в духовці близько 30 хвилин.
Дістаньте їх з духовки. В підливу додайте сметану і поверніть в духовку ще на 10 хвилин. Я сметану не додають відразу в підливу, бо в процесі запікання сметана створожівается. Цей ефект мені не дуже подобається, тому сметану кладу в самому кінці.
Подайте до столу з овочевим салатом або з гарніром.