Рецепт Тефтелі з свинячого фаршу фото

Тефтелі з свинячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Оригінально і смачно. Тефтелі з свинячого фаршу можна подати як в будні, так і на святковий стіл. Їх легко підігріти в соусі.

Опис приготування:

Тефтелі зробіть з фаршу і відвареного до напівготовності рису. Додайте спеції. Обсмажте тефтелі на олії з усіх боків, по 2 хвилинки з кожного. Потім перекладіть у форму для гасіння. Гасити тефтелі в томатно-морквяному соусі можна в духовці або на плиті.

  • Свинячий фарш - 800 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Томатний сік - 2 склянки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 1
Візьміть свинячий фарш або приготуйте будинку самі.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 2
Перекрутіть на м'ясорубці або подрібнити в комбайні ріпчасту цибулю. Додайте до фаршу.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 3
Відваріть рис в підсоленій воді до напівготовності. Злийте воду. Мал промийте і додайте до фаршу.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 4
Змішайте всі до однорідності. Додайте спеції за власним вибором, сіль і перець. Знову вимішайте.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 5
Отримаємо ось такий фарш. Він буде краще лепіться, якщо його поставити в холодильник на 30 хвилин.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 6
З отриманого фаршу сформуйте кульки. Обсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін до рум'яної, при цьому тефтелі залишиться сирої всередині.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 7
Перекладіть тефтелі в вогнетривку форму.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 8
На сковороді обсмажте натерту на тертці моркву.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 9
Влийте томат і дайте закипіти. Додайте сіль і спеції (можна трохи цукру, якщо томат кислий). Отриманою підливою залийте тефтелі.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 10
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте тефтелі в духовці близько 30 хвилин.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 11
Дістаньте їх з духовки. В підливу додайте сметану і поверніть в духовку ще на 10 хвилин. Я сметану не додають відразу в підливу, бо в процесі запікання сметана створожівается. Цей ефект мені не дуже подобається, тому сметану кладу в самому кінці.
тефтелі з свинячого фаршу - фото крок 12
Подайте до столу з овочевим салатом або з гарніром.

Схожі рецепти