Рецепт Тефтелі з рисом в духовці фото

Тефтелі з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Абсолютно все, а особливо діти, люблять ці чудові м'ясні кульки в соковитою підливі. І якщо вам важко зупинитися на конкретному рецепті, то я пропоную вам сьогодні запекти їх з рисом в духовці.

Я думаю, що ви зі мною погодитеся в тому, що тефтелі це найпоширеніше блюдо в нашому повсякденному кухні. У кожної господині є свій власний рецепт приготування цього чудового блюда, і сьогодні я пропоную на ваш розгляд мій вельми простий рецепт тефтелей з рисом в духовці. До речі, такі тюфтельки найулюбленіші у всіх моїх домашніх, незважаючи на те, що готую я їх досить часто. Насправді, тефтелі можна віднести до розряду блюд, які ніколи не набридають, я любила їх ще з дитинства і до сих пір з величезним задоволенням їдять їх. Тільки час від часу злегка видозмінюю рецепти, щоб трохи урізноманітнити блюдо. А вам я хочу розповісти про класичному рецепті тефтелей з рисом в духовці, в який ви, втім, можете додати щось своє.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Мал - 200 грам
  • Морква - 2 штуки(1 - в фарш, 1- в підливу)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1- в підливу)
  • Хліб білий - 100 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вода - 500 грам
  • Сік томатний - 1 літр
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 1
Цього разу я фарш робила сама з свинини, тому я перекрутила її через м'ясорубку з одного цибулиною.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 2
Тепер трьом одну морквину на середній терці.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 3
Хліб на кілька хвилин заливаємо молоком або водою.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 4
Додаємо у фарш терту моркву, промитий кілька разів рис, розмочений і віджатий хліб, яйце. Трохи солимо і перчимо і ретельно вимішуємо фарш до однорідного стану.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 5
Тепер формуємо невеликі акуратні тефтелі, обвалюють кожну в борошні.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 6
У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому тюфтельки з усіх боків до рум'яної скоринки.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 7
Викладаємо обсмажені тефтелі на попередньо змащений маслом деко.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 8
Подрібнюємо залишилися цибулю та моркву і обсмажуємо їх на сковороді з додаванням олії.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 9
Додаємо один літр томатного соку, доводимо до кипіння, а потім вливаємо воду і всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин на повільному вогні.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 10
Переливаємо приготований соус в форму до тефтелі.
тефтелі з рисом в духовці - фото крок 11
Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо приблизно 90 хвилин. Ваші ароматні тюфтельки готові, і ви можете подавати їх до столу. Смачного!

Схожі рецепти