Тефтелі з гарбузом в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного діабетичного страви, від якого не відмовляться навіть ті, хто не дотримується особливого харчування. Пропоную приготувати тефтелі з гарбузом в томатному соусі.
Неймовірно ніжні і соковиті тефтелі, сподобаються і дітям, і дорослим. Рецепт приготування простий, м'ясо для фаршу і приправи вибирайте на свій смак. Готувати я буду блюдо з використанням надзвичайно корисною борошна амаранту, купити яку можна в великих магазинах або у відділах для діабетиків. За бажанням її можна сміливо замінити на будь-яку муку з невисокими показниками глікемічного індексу (солдат). Подаємо тефтелі самостійно або з будь-яким гарніром. Любіть харчуватися правильно? Тоді беріть рецепт на замітку! Відмінне різноманітність повсякденного меню.
- Фарш м'ясний - 400 грам (у мене курячий)
- Гарбуз - 200 грам (натертая мелко)
- Гарбуз - 300 грам (нарізана кубиками)
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок (у мене амаранту)
- Зелень - 1 пучок (у мене петрушка)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 2-3 склянок
- Кетчуп - 60 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Перекладіть фарш в глибоку миску. Додайте терту дрібно гарбуз, подрібнену свіжу зелень, сіль і мелений перець за смаком.
Ретельно все перемішайте.
Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі кульки, приблизно одного розміру. Обваляйте їх у борошні і викладіть в змащену маслом форму для запікання. Надішліть тефтелі в розігріту до 180 градусів духовку і готуйте 20-25 хвилин.
Тим часом на сковороді обсмажте до прозорості нарізаний дрібними кубиками цибулю.
Додайте гарбуз, нарізану невеликими однаковими кубиками і готуйте овочі періодично помішуючи близько 10 хвилин.
Потім додайте подрібнений ножем часник і кетчуп, я використовую томатний кетчуп. Обсмажте все разом буквально пару хвилин.
Додайте 1, 5 ст.Л. Борошна, швидко все перемішайте і тонкою цівкою влийте гарячу воду. Налаштуйте на сіль і доведіть соус до кипіння.
Додайте лавровий лист, можна додати перець горошком і опустіть в соус запечені тефтелі. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 15-20 хвилин.
Тефтелі з гарбузом в томатному соусі готові.
Гарніром служить гарбуз, але якщо такий гарнір вам здається занадто легким, можна додати гречку, макарони або бурий рис. Смачного!