Рецепт Тефтелі з гарбузом в томатному соусі фото

Тефтелі з гарбузом в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Птах, Курка, Зелень, Куряче філе, Часник, Цибуля, Гарбуз, Курячий фарш
Для діабетиків
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Тефтелі

Рецепт смачного діабетичного страви, від якого не відмовляться навіть ті, хто не дотримується особливого харчування. Пропоную приготувати тефтелі з гарбузом в томатному соусі.

Неймовірно ніжні і соковиті тефтелі, сподобаються і дітям, і дорослим. Рецепт приготування простий, м'ясо для фаршу і приправи вибирайте на свій смак. Готувати я буду блюдо з використанням надзвичайно корисною борошна амаранту, купити яку можна в великих магазинах або у відділах для діабетиків. За бажанням її можна сміливо замінити на будь-яку муку з невисокими показниками глікемічного індексу (солдат). Подаємо тефтелі самостійно або з будь-яким гарніром. Любіть харчуватися правильно? Тоді беріть рецепт на замітку! Відмінне різноманітність повсякденного меню.

  • Фарш м'ясний - 400 грам (у мене курячий)
  • Гарбуз - 200 грам (натертая мелко)
  • Гарбуз - 300 грам (нарізана кубиками)
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок (у мене амаранту)
  • Зелень - 1 пучок (у мене петрушка)
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 2-3 склянок
  • Кетчуп - 60 грам
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 2
Перекладіть фарш в глибоку миску. Додайте терту дрібно гарбуз, подрібнену свіжу зелень, сіль і мелений перець за смаком.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 3
Ретельно все перемішайте.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 4
Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі кульки, приблизно одного розміру. Обваляйте їх у борошні і викладіть в змащену маслом форму для запікання. Надішліть тефтелі в розігріту до 180 градусів духовку і готуйте 20-25 хвилин.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 5
Тим часом на сковороді обсмажте до прозорості нарізаний дрібними кубиками цибулю.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 6
Додайте гарбуз, нарізану невеликими однаковими кубиками і готуйте овочі періодично помішуючи близько 10 хвилин.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 7
Потім додайте подрібнений ножем часник і кетчуп, я використовую томатний кетчуп. Обсмажте все разом буквально пару хвилин.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 8
Додайте 1, 5 ст.Л. Борошна, швидко все перемішайте і тонкою цівкою влийте гарячу воду. Налаштуйте на сіль і доведіть соус до кипіння.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 9
Додайте лавровий лист, можна додати перець горошком і опустіть в соус запечені тефтелі. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 15-20 хвилин.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 10
Тефтелі з гарбузом в томатному соусі готові.
тефтелі з гарбузом в томатному соусі - фото крок 11
Гарніром служить гарбуз, але якщо такий гарнір вам здається занадто легким, можна додати гречку, макарони або бурий рис. Смачного!

Схожі рецепти