Тефтелі по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі в Італії готують нітрохи не менш смачний, ніж піцу, пасту і різотто. Простий рецепт тефтелей по-італійськи - для тих, хто хоче відчути новий смак добре знайомого блюда!
У кожній італійській господині - свій рецепт приготування тефтелей. Вони можуть складатися з самих різних інгредієнтів, пекти, гаситися або відварюватися, але практично завжди подаються з густим томатним соусом. Для ароматизації використовуються традиційні італійські пряні трави - базилік, орегано - і, звичайно, часник.
Мені дуже подобається рецепт тефтелей по-італійськи з горіхами і сиром пармезан. Горіхи можна використовувати різні - і волоські, і funduk, і kedrovиe - а ось пармезан краще не замінювати іншим сиром: буде зовсім не те! Спробуйте такі тефтелі хоч раз, і ви полюбите їх, обіцяю!
- Фарш - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Пармезан - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горішки - 50 грам(kedrovиe, волоські або фундук)
- Свіжа зелень - За смаком (петрушка, орегано, базилік і т.Д. Дуже смачно виходить зі шпинатом)
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Помідори - 1 кілограм
- Червоне вино сухе - 2/3 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Пармезан натерти на тертці.
Зелень вимити, обсушити й подрібнити ножем.
Цибулю дрібно нарізати і спасерувати в парі ложок олії. Додати подрібнені горіхи і часник, перемішати, прогріти і вимкнути вогонь.
Коли вміст сковороди охолоне, з'єднати його з фаршем і тертим пармезаном. Вбити яйце, додати панірувальні сухарі, сіль, спеції і ретельно перемішати.
Сформувати невеликі тюфтельки.
Помідори обдати окропом, зняти шкірку, а м'якоть подрібнити і скласти в сотейник.
Додати червоне вино, сіль, перець, довести до кипіння і варити на повільному вогні 10 хвилин.
Викласти тефтелі на змащене маслом деко, залити соусом і запікати при температурі 180С півгодини.
Подавати гарячими з макаронами, картопляним пюре або просто зеленим салатом. Приємного апетиту!