Тефтелі для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться згадати смак дитинства! Багато прекрасних страв подавали нам в садочку та школі. Тоді я їх не дуже їла, як, думаю, і більшість. А зараз не проти б спробувати.
Ось, наприклад, з мого рецепту ви можете згадати, як приготувати тефтелі для дітей, як в садку. Фарш підійде будь-який. Я використовувала свинячий. Блюдо буде м'яким і соковитим за рахунок того, що буде нудитися в соусі. Ніжні тюфтельки сподобаються і дорослим, і маленьким діткам.
- Фарш свинячий - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Мал - 1/2 склянки
Краще зробіть фарш самі. Прокрутіть м'ясо через м'ясорубку. Заздалегідь відваріть рис. Дрібно наріжте цибулю. З'єднайте рис, фарш, яйце, цибуля, сіль і перець. Добре перемішайте інгредієнти.
Мокрими руками формуйте з м'яса кульки. Кожен обваляйте в борошні.
Розігрійте масло на сковороді. Обсмажте в ньому тефтелі до золотистого кольору.
Тефтелі перекладіть в глибоку каструлю. Окремо розведіть склянку води з томатною пастою і сіллю. Влийте рідина в каструлю. Також додайте лавровий лист. Гасіть блюдо 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
Розведіть сметану з залишився водою. У цю рідину додайте ст. Ложку борошна. Перемішайте.
Потім сметанний соус влийте до тефтелі. Гасіть блюдо протягом 20 хвилин під кришкою.
Через цей час тефтелі будуть готові! Найкраще подавати їх з рисом. Смачного!