Рецепт Tartalettes «святкові» фото

Tartalettes «святкові»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Молочні продукти , Картопля , Яйця , Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , 8 березня
Салати
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мені до душі не лише готувати, але і прикрашати свої страви. До будь-якого свята можна створити цікаву композицію з закусок. Цього разу розповім, як приготувати тарталетки «Святкові».

Опис приготування:

Як наповнення можна використовувати будь-які продукти. Тарталетки для закуски готую сам, можна зробити їх з покупного тесту або купити готові. Для себе вирішив, що якщо вже вже готую, то віддаю перевагу весь процес робити від початку до кінця.

  • Морквина - 1 штука (велика)
  • Часник - 3 зубчики
  • Ковбаса - 150 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Майонез - За смаком
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 25 мілілітрів
  • Кріп - 1/4 пучка
  • Салатні листя - 10 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Плавлений сир - 100 грам
  • Картопля - 150 грам
тарталетки
1. У миску просіваю пшеничне борошно, додаю трохи солі і перемішую.
тарталетки
2. Вливаю необхідну кількість води і замішую тісто ложкою.
тарталетки
3. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, розм'якшене масло додаю в тісто, вимішую і відправляю в холодильник на 40-60 хвилин.
тарталетки
4. Охолоджене і відпочиле тісто розкочують дуже тонко, потім склянкою вирізаю формочки.
тарталетки
5. У формочки для кексів (у мене силіконові, тому не змащую їх) укладаю кожен шматочок тіста і розподіляю по краях.
тарталетки
6. На дно укладаю трохи гороху (можна квасолі), щоб кошички не піднялася.
тарталетки
7. Випікаю формочки в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20 хвилин, потім дістаю форми і акуратно витягаю тарталетки.
тарталетки
8. Плавлений сир відправляю на 10-15 хвилин в морозильник, потім натираю на дрібній тертці. Чищу часник і натираю його до сиру, відварюю яйце круто і відділяю жовток від білка, останній подрібнюю і додаю до сиру. Мою і подрібнюю зелень, додаю її в миску, заправляю все майонезом і перемішую.
тарталетки
9. Для розочек: картопля очищаю і мою, нарізаю дуже тонкими кружечками, як на чіпси. Перший шматочок повертаю в трубочку і закріп шпажкою, потім кожен наступний прикріплюю, надаючи форму трояндочки.
тарталетки
10. Такі ж дії проробляю з морквою і ковбасою, в результаті виходять ось такі квіти.
тарталетки
11. Картопляні квіти опускаю в саморобну фритюрницю (вливаю масло в сотейник и довожу до кипения) і готую близько 5 хвилин.
тарталетки
12. Готові картопляні квіти викладаю на серветку, щоб прибрати жир, потім перекладаю на тарілку.
тарталетки
13. Для формування кошиків: салатні листя мою і витираю насухо, потім хвилясту частина зрізаю і укладаю в тарталетки.
тарталетки
14. Ложкою кладу трохи начинки і притискаю їй салатний лист.
тарталетки
15. Викладаю"квітка" , посипаю трохи відвареним жовтком і прикрашаю гілочкою кропу.
тарталетки
16. Формую таким чином всі інші кошички, викладаючи"квіти" з моркви і ковбаси. Все тарталетки кладу на велике блюдо. Виходить своєрідний букет. Дуже красиво!

Схожі рецепти