Святковий торт з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Центральне блюдо свята, за винятком гарячого, - торт! І смак, і вид його повинен збивати з ніг. Святковий торт з полуницею - саме такий. Він підійде на ювілей, на новий рік, на весілля…
Як приготувати святковий торт з полуницею?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 150 градусів.
2. Приготуйте форму для випічки основи торта. Можна використовувати круглу форму, радіусом 20 см, або квадратну, радіусом 18 см. Застелите форму пергаментним папером.
3. У мисці змішайте сіль, борошно, корицю.
4. Блендером або міксером збийте до однорідної білої маси вершкове масло.
5. В масло додайте цукор, мармелад, патоку і ваніль. Збийте.
6. У готову масу по одному введіть яйця, продовжуючи збивати, з яйцями додавайте по столовій ложці суміші з борошна, солі і кориці.
7. Додайте всю муку, гарненько перемішайте.
8. Потім в тісто додайте сушені фрукти і ягоди, вишню і мигдаль. Перемішайте до однорідної маси.
9. Тісто перекладіть у форму і поставте в духовку.
10. Випікайте основу святкового торта з полуницею протягом 3 годин.
11. Перевірте тісто зубочисткою. Якщо вона - в тесті, то випікайте ще 20 хвилин. Печіть основу до тих пір, поки зубочистка вийде сухою. Навіть якщо на це піде ще годину.
12. Готову основу для торта залиште в формі до охолодження. Потім витягніть.
13. Візьмемося за крем. Збийте яєчні білки. Вони повинні бути ще тягучими, але не піною. Додайте цукрову пудру і лимонний сік. Перемішайте і викладіть в кондитерський пакет або ж укладайте крем на торт ложкою.
14. Полуницю промийте, просушіть на паперовому рушнику і прикрасьте нею торт.
Святковий торт з полуницею готовий!
Смачного!
- Борошно - 225 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Патока або сироп- 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 200 грам
- Мармелад - 1 Ст. Ложка (будь-якого смаку)
- Яйця - 4 штуки
- Ванільна есенція - 1/4 чайних ложки
- Фрукти і / або ягоди сушені- 1 кілограм
- Консервовані вишні - 200 грам(Можно залить рюмочкой бренди.)
- Мигдаль бланширує подрібнений- 100 грам
- Яєчні білки - 2 штуки (для крему)
- Цукрова пудра - 4 склянки (для крему)
- Лимон - 1 штука (для крему; потрібен тільки сік)
- Полуниця - 500 грам (для прикраси)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 150 градусів.
2. Приготуйте форму для випічки основи торта. Можна використовувати круглу форму, радіусом 20 см, або квадратну, радіусом 18 см. Застелите форму пергаментним папером.
3. У мисці змішайте сіль, борошно, корицю.
4. Блендером або міксером збийте до однорідної білої маси вершкове масло.
5. В масло додайте цукор, мармелад, патоку і ваніль. Збийте.
6. У готову масу по одному введіть яйця, продовжуючи збивати, з яйцями додавайте по столовій ложці суміші з борошна, солі і кориці.
7. Додайте всю муку, гарненько перемішайте.
8. Потім в тісто додайте сушені фрукти і ягоди, вишню і мигдаль. Перемішайте до однорідної маси.
9. Тісто перекладіть у форму і поставте в духовку.
10. Випікайте основу святкового торта з полуницею протягом 3 годин.
11. Перевірте тісто зубочисткою. Якщо вона - в тесті, то випікайте ще 20 хвилин. Печіть основу до тих пір, поки зубочистка вийде сухою. Навіть якщо на це піде ще годину.
12. Готову основу для торта залиште в формі до охолодження. Потім витягніть.
13. Візьмемося за крем. Збийте яєчні білки. Вони повинні бути ще тягучими, але не піною. Додайте цукрову пудру і лимонний сік. Перемішайте і викладіть в кондитерський пакет або ж укладайте крем на торт ложкою.
14. Полуницю промийте, просушіть на паперовому рушнику і прикрасьте нею торт.
Святковий торт з полуницею готовий!
Смачного!