Святковий торт «червоний оксамит»
(покроковий рецепт з фото)
Святковий торт "червоний оксамит" за цим рецептом виходить не тільки красивим, але ще і дуже смачним. Бісквіт соковитий, легкий і ароматний, крем - ніжний. Торт в розрізі виглядає чудово!
Щільний і дуже м'який, вологий і буквально тане в роті бісквіт. Шоколадно-ванільний смак бісквіта доповнимо вершково-сирним кремом. У міру солодкий, він чудово відтіняє смак оксамитових коржів. Розповідаю, як приготувати цей яскравий і на смак, і на вигляд торт!
- Какао порошок - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершковий сир - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Червоний барвник - 3 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 1, 5 склянки (розм'якшене)
- Молоко - 1 Склянка
1. Просійте борошно в глибоку миску через сито.
2. Додайте розпушувач і сіль.
3. Просійте в борошно какао порошок і перемішайте.
4. В окремій мисці змішайте масло і цукор за допомогою міксера до розчинення цукрових крупинок.
5. Додайте яйця в масляну суміш і збийте до гладкої білої піни.
6. Додайте до масляною масою молоко, ванільну есенцію, суміш сухих інгредієнтів і барвник. Ретельно перемішайте тісто.
7. Викладіть тісто у форму для запікання і і відправте в духовку розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
8. У глибокій мисці збийте вершковий сир, потім додайте 3-4 столовими ложками вершкового масла і збийте ще раз до пишної піни.
9. Додайте цукрову пудру, ретельно перемішайте.
10. Чи готові бісквіт розрізати на 3 коржа. Кожен корж змастіть кремом, верх і боки торта також покрийте кремом.
11. Надішліть торт в холодильник на мінімум годину. Перед подачею прикрасьте торт на свій розсуд. Приємного чаювання!