Торт «червоний оксамит» оригінальний
(покроковий рецепт з фото)
Такого смачного торта ви ще ніколи не пробували! Десерт впізнаваний у всьому світі не тільки за приголомшливими смаковими якостями, але і завдяки своєму насиченому яскраво-червоному кольору. Рекомендую!
Перед вами - класичний рецепт, який підкаже, як приготувати торт "червоний оксамит "оригінальний. Торт готується в кілька прийомів. Спершу потрібно зробити бордове тісто, розлити його по формам і відправити запікатися в духовку. Поки печуться коржі, приготувати крем. Остудіть коржі, змастіть їх кремом і сформуйте повноцінний десерт. Верхівку також можна прикрасити кремом або залишити, як є. Хай щастить!
- Борошно - 340 грам
- Цукор - 300 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Коду - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Кефір - 300 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка(+ 2 немає. L. Для крему)
- Червоний гелевий харчовий барвник - 1 Чайна ложка
- Сир вершковий - 260 грам (для крему)
- Вершкове масло - 250 грам (для крему)
- Цукрова пудра - 150 грам (для крему)
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для крему)
Яйця збиваємо з цукром і ванільним екстрактом до білого кольору. Підмішуємо харчовий барвник (дотримуючись інструкції на упаковці). Кефір змішуємо з содою, через 5 хвилин вливаємо олію і все ретельно перемішуємо. Сухі інгредієнти змішуємо між собою. У кілька прийомів (по черзі) додайте сухі інгредієнти і кефір в тісто. Постійно перемішуйте.
Тісто має вийде бордовим. Візьміть дві форми для випічки і застеліть їх пергаментом. Рівномірно розподіліть тісто по формах. Випікайте 30 хвилин в духовці, температура 170 градусів.
М'яке вершкове масло збиваємо до білого кольору, приблизно 10 хвилин.
Додаємо ванільний екстракт, вершковий сир і молоко. Ретельно перемішуємо силіконової лопаткою.
Спечені коржі відсудите і акуратно зріжте верхівку, надавши їм гарну форму.
Промажьте коржі кремом і сформуйте торт. Помістіть торт в холодильник на 1-2 годину. Смачного!