Святковий торт-салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Бобові, Яйця, Морква, Огірок, Цибуля, Шинка, Маслини, Горох, Майонез, Ковбаса, Зелена цибуля
Святкові страви повинні бути не тільки смачними, але і виглядати по-святковому, згодні? Навіть звичайний салат "олів'є" можна подати до столу так, що він буде виглядати, як твір мистецтва
Салат "олів'є" в моєму будинку повинен бути на кожне свято, чоловік і син - любителі цього ситного салату. Ось і доводиться вигадувати, як красиво подати цей салат так, щоб він не виглядав сиротою на святковому столі. Пропоную приготувати салат листковим, у вигляді торта, а потім красиво його прикрасити. Щоб прискорити час приготування, можна кожен інгредієнт розмішати з майонезом, посолити і поперчити в окремих тарілках, а потім торт швиденько "зібрати" і подати до столу. Готуємо смачно, подаємо красиво!
- Шинка - 200-250 грам
- Яйце варене - 5-6 штук
- Картопля варена в шкірці - 3-4 штук
- Морква - 3-4 штук
- Огірок солоний або маринований - 2 штуки
- Оливки - 50-70 грам
- Горошок консервований - 150-200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 250-300 грам
4. Наступний шар половина нарізаних яєць і горошок, змащуємо майонезом. Кожен шар ущільнюють, щоб торт не розсипалась! !
6. І потім викладаємо шарами залишилися інгредієнти. Кожен шар злегка посолити і поперчити, ну і смажена майонезом. Верхній шар - натертий на дрібній тертці сир.
9.Ну а верх торта прикрасимо по своєму бажанню. У мене ось так, і не скажеш, що це звичайний салат олів'є. Красиво, Чи не справедливість?