Святковий торт-салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо
, Овочі
, Субпродукти
, Картопля
, Бобові
, Яйця
, Морква
, Огірок
, Цибуля
, Шинка
, Маслини
, Горох
, Майонез
, Ковбаса
, Зелена цибуля
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Святкові страви повинні бути не тільки смачними, але і виглядати по-святковому, згодні? Навіть звичайний салат"Олів'є" можна подати до столу так, що він буде виглядати, як твір мистецтва
Опис приготування:
Салат"Олів'є" в моєму будинку повинен бути на кожне свято, чоловік і син - любителі цього ситного салату. Ось і доводиться вигадувати, як красиво подати цей салат так, щоб він не виглядав сиротою на святковому столі. Пропоную приготувати салат листковим, у вигляді торта, а потім красиво його прикрасити. Щоб прискорити час приготування, можна кожен інгредієнт розмішати з майонезом, посолити і поперчити в окремих тарілках, а потім торт швиденько"зібрати" і подати до столу. Готуємо смачно, подаємо красиво!
- Шинка - 200-250 грам
- Яйце варене - 5-6 штук
- Картопля варена в шкірці - 3-4 штук
- Морква - 3-4 штук
- Огірок солоний або маринований - 2 штуки
- Оливки - 50-70 грам
- Горошок консервований - 150-200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 250-300 грам
1. Відваримо і очистимо картоплю і моркву. Потім всі компоненти для олів'є нарізаємо кубиками. Огірки і оливки можна змішати.
2.Формувати торт-салат будемо за допомогою знімного кільця з форми для випічки (обов'язково оберніть харчовою плівкою! ). Першим шаром викладаємо картопля, солимо і перчимо до смаку, змащуємо майонезом.
3. Викладаємо шар з половини огірків з маслинами, потім половину моркви, змащуємо майонезом.
4. Наступний шар половина нарізаних яєць і горошок, змащуємо майонезом. Кожен шар ущільнюють, щоб торт не розсипалась! !
5. Центральне місце займає шинка (у мене вона навпіл з вареною ковбасою, кілька тонких скибочок шинки залишимо для прикраси). Змащуємо майонезом.
6. І потім викладаємо шарами залишилися інгредієнти. Кожен шар злегка посолити і поперчити, ну і смажена майонезом. Верхній шар - натертий на дрібній тертці сир.
7. Даємо салату настоятися пару годинок в холодильнику, а потім акуратно знімаємо рознімне кільце.
8. Беремося за оформлення торта. Смажена боки майонезом і виставимо травичку з пір'я зеленої цибулі.
9.Ну а верх торта прикрасимо по своєму бажанню. У мене ось так, і не скажеш, що це звичайний салат олів'є. Красиво, Чи не справедливість?