Свинячі відбивні з лимоном і петрушкою
(покроковий рецепт з фото)
Просте, швидке і дуже смачна страва! Прекрасно підійде як для звичайної сімейної трапези, так і для будь-якого святкового столу.
Приготувати свинячі відбивні з лимоном і петрушкою не складе особливих труднощів - з рецептом впорається навіть початківець кулінар. Відбивні виходять ніжними, соковитими, з легким тонким лимонним смаком і ароматом. Як начинки - карамелізований болгарський перець і ріпчасту цибулю - овочі просто чудово доповнять смак м'яса! Подавати можна самостійно або з будь-яким гарніром, блюдо дуже ситне і смачне, сподіваюся вам сподобається!
- Свинина - 600 грам (м'якоть)
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. М'ясо наріжте і відбийте з усіх боків. Злегка наколи кожну відбивну виделкою.
3. Лимон розріжте навпіл. Одну половину наріжте кружальцями, з другої зніміть цедру.
4. Вичавіть з половинки сік, додайте до нього зняту цедру, 2 ст. L. Рослинної олії, подрібнену петрушку, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
5. Складіть відбивні в глибоку миску, додайте готовий маринад, перемішайте і залиште як мінімум на 1 час.
6. На сковороді розігрійте пару ложок олії, додайте нарізаний пір'ям цибулю і нарізаний соломкою болгарський перець.
7. Посипте овочі цукром, додайте трохи солі і обсмажте до легкої карамелізації. Потім на цю ж сковороду додайте залишки олії і викладіть відбивні.
8. Потім на цю ж сковороду додайте залишки олії і викладіть відбивні.
9. Обсмажте відбивні до повної готовності на середньому вогні.
10. Покладіть на кожну відбивну овочі, прикрасьте зверху кружечком лимона і посипати подрібненою петрушкою. Накрийте сковороду кришкою і потім відбивні близько 5-7 хвилин. Свинячі відбивні з лимоном і петрушкою готові.
11. Подаємо самостійно або з будь-яким гарніром. Смачного!