Свиняча шийка в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо соковиту свинину в хрусткому клярі. Хочу показати вам рецепт свинячої шийки в клярі на вечерю чи обід.
Щоб відбивні в клярі виходили ніжними, важливий вибір м'яса. Тому для приготування нашого страви беремо хороший шматок свинячої шийки, можна навіть з салом. Я люблю робити відбивні товстіший, просто відбити їх потрібно сильніше - ось і все. Зате так м'ясо буде соковитим, а не сухим. Кляр можна робити по-різному, я звичайно віддаю перевагу - на яйцях.
- Свинина - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Спеції, рослинна олія - За смаком
Свинину промийте і наріжте на шматки.
Відбийте гарненько, сіль і poperčite.
Можна ще соком лимона скропити трохи. Відставте м'ясо в сторону. Поки будемо робити кляр.
Яйце збийте зі спеціями, додавайте борошно, поки не отримаєте бажану консистенцію. У мене це тісто виходить, як на оладки. Розігріваємо сковорідку, кожен шматок м'яса гарненько обмакиваем в клярі.
Можна ще потім в сухарях обваляти - тоді взагалі на нагетси буде схоже. Смажимо на розпеченій сковорідці з двох сторін хвилин по 7-10, до золотистого кольору.
Ось така свиняча шийка в клярі виходить. Подавати можна з картопляним пюре, рисом або овочами. Смачного!