Свиняча корейка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб це ніжне і дієтичне м'ясо зберегло всі свої кращі якості, його, звичайно ж, найкраще запікати в духовці. Влаштуйте свято, запросіть друзів і приготуйте корейку за цим рецептом!
Це смачне м'ясо дуже легко зіпсувати, якщо неправильно приготувати. І, якщо ви хочете порадувати себе і близьких дійсно смачним, ніжним і ароматним м'ясом, я розповім, як приготувати свинячу корейку в духовці так, щоб м'ясо буквально тануло в роті. Читаємо рецепт, запасаємося всім необхідним і готуємо!
- Свиняча корейка - 1, 6-1, 8 кілограма (скелет)
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Фенхель - 1/2 штуки
- Вино червоне сухе - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Лимон - 1/2 штуки
- Вода - 1/2 склянки
Корейку ми візьмемо на кісточках, з салом і шкіркою. Вимийте м'ясо і обсушити його паперовими рушниками. Очистіть овочі.
Овочі нарізаємо великими шматками, поливаємо оливковою олією і посипаємо сіллю і перцем. Викладаємо у форму для запікання. На овочі викладемо корейку.
Шкіру надрезаем, щоб вийшла свого роду решітка. Натираємо корейку сіллю, перцем і дрібно нарізаним розмарином. Поливаємо ложкою олії і посипаємо лимонною цедрою.
Наливаємо в форму вино з водою і ставимо м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 10-15 хвилин зменшуємо температуру до 140 градусів. Хвилин через 20 перевірте, дали чи овочі сік, якщо рідини замало, додайте трохи води.
Корейка буде готуватися близько 2- 2, 5 годин, періодично поливайте м'ясо соком, який виділяють м'ясо і овочі. Коли м'ясо готове, виймаємо його з форми, дадем відпочити хвилин 10. Можна прикрити фольгою.
А вже потім можна приступати до дегустації.
Овочі можна подати до м'яса шматочками, а можна приготувати з них пюре.