Корейка свиняча на кістки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную шикарний варіант для подачі на святковий стіл, як приготувати корейку свинячу на кістки в духовці. М'ясо запікається в рукаві, виходить соковитим і пікантним, з красивою і рум'яною скоринкою.
Свиняча корейка стане прикрасою будь-якого столу. Вона подається з різними гарнірами (овочами, крупами, картоплею в будь-якому вигляді). У рецепті використовуємо апельсин, що надає свинині особливий пікантний смак. Глазур з меду і паприки дозволяє отримати блискучу і рум'яної скоринки. Блюдо виглядає дорого і нарядно, тому ваші гості будуть здивовані його видом, а головне - вражені його смаком.
- Корейка на кістці - 1, 5 кілограма
- Часник - 1 штука
- Листя майорану - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
1. Своїм та витираємо паперовим рушником майоран, обриваємо листочки, кладемо їх в ступку, додаємо сіль і перець, подрібнюємо в ступці (або можна в блендері), додаємо 3 столові ложки оливкової олії і чищений часник. Перемішуємо.
2. М'ясо гарненько миємо й витираємо паперовим рушником, надрезаем по кістки, але не до кінця, зачищаємо кісточки.
3. У миску кладемо м'ясо, заливаємо його приготовленим маринадом обтирає з усіх боків, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2 годину.
4. Після покладеного часу дістаємо м'ясо, перекладаємо його в рукав для запікання. Апельсин моєму, видавлюємо його сік, який вливаємо в пакет до м'яса. Щільно загортаємо, встряхиваем пакет, кладемо його на деко. Відправляємо м'ясо в розігрітий до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
5. Для глазурі змішуємо в мисці лимонний сік, 1 столову ложку оливкової олії, мед і перець, через 60 хвилин дістаємо м'ясо і розв'язуємо пакет, акуратно пензликом покриваємо глазур'ю м'ясо і відправляємо його в духовку на 15 хвилин, не закриваючи пакет, після чого дістаємо і знову обмазуємо, повертаємо назад. Всього робимо 3 підходу.
6. Готове м'ясо дістаємо з духовки і подаємо до столу. Насолоджуємося ароматом і смаком корейки.