Корейка свиняча на кістки
(покроковий рецепт з фото)
Святкова вечеря - це достаток страв, закусок і салатів. А на чолі столу - м'ясо. Можна зробити птицю (качку, курочку), а можна і інші види. Розповідаю, як приготувати корейку свинячу на кістки.
На відміну від яловичини або баранини, ціна на свинячу корейку буде набагато нижче. Дуже важливо правильно приготувати м'ясо, не пересушити його, але в той же час добре прожарити. Свинина добре поєднується з різними спеціями, травами. Готову корейку можна подати з овочами, з пюре з картоплі або зеленого горошку.
Це обід для величезної компанії!
- Свиняча корейка на кістці - 6-7 кілограм
- Сіль - За смаком
- Червоний і чорний мелений перець - За смаком
1
Духова шафа заздалегідь розігрійте до 120 градусів.
2
Свинячу корейку на кістки вимийте і зачистите кістки. Витріть корейку серветками і натріть сіллю, перцем.
3
Викладіть корейку на деко і встановіть його в духовку на середній рівень. Випікайте близько 2 годин, до досягнення внутрішньої температури 60 градусів.
4
Дістаньте м'ясо і оберніть фольгою, залиште на 15-45 хвилин.
5
Збільште температуру в духовці до 250-260 градусів і поверніть м'ясо без фольги в духовку, готуйте 10 хвилин до появи скоринки.
6
Дістаньте м'ясо і залиште ще на 15 хвилин в фользі, а потім зніміть її і розріжте м'ясо шматочками.
7
Подавайте корейку гарячої з гарніром з овочів (свіжих або печених).