Свинина зі сливовим вином
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний, але простий рецепт свинини зі сливовим вином - для вас! Смачно і дуже ситно виходить - м'ясо соковите і м'яке, а завдяки вину класичне поєднання свинини і цибулі ще смачніше!
Дуже довго у мене була поширена проблема - м'ясо часто виходило зайве сухим, адже коли готуєш такі обсяги, та ще й у форматі рулету - вкрай складно буває устежити. Щоб воно рівномірно пропеклося, але при цьому не стало занадто сухим. Виходом стане низька температура духовки і супер-соковитий соус! за рахунок вина, цей сливовий соус швидко оживляти м'ясо, не давши йому залишитися сухим. Спробуйте!
- Свинина - 1 кілограм
- Зливи стиглі великі - 6-7 штук
- Цибуля - 1 штука
- Естрада - 0.3 пучка
- Вино slivovoe - 0.5 склянки
- Спеції - За смаком
- Крем - 1 За смаком(3-4 ст.Л.)
1. М'ясо розморозимо, промиємо і трохи відбиваємо, щоб вийшов плоский довгий пласт. Натираємо його спеціями з усіх боків. І нехай поки постоїть.
2. Тим часом змішаємо нарізаний півкільцями цибулю, сливи шматочками, естрагон і спеції за смаком. Заливаємо вином. Додамо сметану або вершки, щоб зробити суміш трохи густіше, як на фото.
3. А тепер цю суміш викладаємо поверх м'яса, і звертаємо його в рулет. Пов'язуємо мотузками і відправляємо в духовку. Зверху, до речі, рекомендую змастити м'ясо сметанкою - вона зробить золотисту скориночку при запіканні.
4. Запікаємо годину-півтора при температурі в 150 градусів. При подачі поливаємо залишилися сливово-винним соусом!