Смажені пиріжки з сливовим джемом
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, пиріжки, приготовані в духовці, корисніше смажених. Але зрідка можна собі дозволити пишний, ароматний, золотистий пиріжок, буквально тане в роті. Такі пиріжки сьогодні у нас.
Смажені пиріжки з сливовим джемом відмінно підходять влітку до холодного молока, кефіру, компоту і взимку з гарячою кавою або чаєм. Ароматні, повітряні, апетитні вони порадують вашу родину в будь-який час дня і року. Готуються пиріжки з дріжджового тіста на воді дуже просто. Головне, щоб дріжджі були свіжі і тоді все вийде. Отже, готуємо смажені пиріжки.
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (пресовані)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Соняшникова олія - 80 мілілітрів (для смаження)
- Jam slivovиy - 200 грам
У миску налийте теплу воду і додайте дріжджі. У мене пресовані. Сухих потрібно 7-8 грам. Всипте цукор і дайте дріжджам активуватися. Через 10-15 хвилин вони спіниться.
Всипте в миску сіль і налийте олію.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою, поставте в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно збільшиться в об'ємі.
Розділіть тісто на кульки вагою приблизно 50-60 грамів.
Кожна кулька розкачайте в коржик, на середину якої викладіть порцію джему. У мене сливовий, але можна взяти будь-який за смаком. Зліпити краю коржі, формуючи пиріжок.
На гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією викладіть пиріжки.
Обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
Смажені пиріжки з сливовим джемом готові.