Пиріжки з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить здобну випічку? Мої діти такі пиріжки з джемом завжди наминали за обидві щоки. Пиріжки виходять м'якими і пишними. Дуже люблю їх піч з абрикосовим джемом. Ось рецепт.
Пропоную вашій увазі покроковий рецепт пиріжків з джемом. Тісто для таких пиріжків я роблю без опарне і трохи по крутіше, чим звичайно. А джем можна взяти будь-який, який у вас є або який любите. Я дуже люблю абрикосовий, наприклад. Пиріжки з джемом виходять красивими і надзвичайно смачними. Побалувати себе іноді дуже хочеться. І чи варто відмовлятися від пиріжків з джемом? Приємного апетиту!
- Тісто - 1 кілограм (безопарне)
- Джем - 1-2 склянок
- Яйце - 1 штука (для змащення)
Замішуємо безопарне дріжджове тісто або купуємо готове. Поділяємо тісто на невеликі, рівні шматочки.
Розкачуємо кожен шматочок тіста в невелику коржики.
В серединку кожної коржики викладаємо джем. Якщо джем жідковать, можна в нього додати трохи крохмалю.
Формуємо пиріжки і викладаючи на змащений олією лист.
Даємо пиріжків расстояться 25-30 хвилин.
Перед тим, як ставити в розігріту до 200 градусів духовку, змастити розмішаним з водою яйцем. Випікати 10-15 хвилин до красивого кольору.
Ось і готові наші пиріжки з джемом!