Рецепт Свинина, запечена з овочами фото

Свинина, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви любите смачні і корисні страви, тоді свинина, запечена з овочами в домашніх умовах спеціально для вас! Ніжне м'ясо з ароматними овочами - це дивно апетитно і зовсім не складно.

Опис приготування:

Рецепт приготування свинини, запеченої з овочами - це відмінний варіант повноцінного страви для всієї родини. Завдяки маринаду, м'ясо виходить неймовірно ароматним і соковитим, а овочі просочуються в процесі запікання м'ясними соками.

  • Свинина - 700 грам
  • Картопля - 350 грам
  • Морква - 3-4 штук
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
свинина, запечена з овочами - фото крок 1
1. Насамперед необхідно приготувати маринад. Для цього очистити часник і подрібнити його (можна пропустити через прес або просто злегка розчавити і додати цілком). Розмарин краще використовувати свіжий, однак якщо його немає, то підійде і сушений. З'єднати оливкову олію, часник, томатну пасту і розмарин. Посолити і поперчити маринад на смак.
свинина, запечена з овочами - фото крок 2
2. Свинину вимити і добре просушити. Побризкати бальзамічним оцтом (можна використовувати соус на його основі). Надіслати в маринад (можна використовувати пакет або просто глибоку мисочку) мінімум на 40 хвилин. Класичний рецепт свинини, запеченої з овочами, може припускати і довший процес маринування - можна залишити м'ясо на всю ніч, наприклад.
свинина, запечена з овочами - фото крок 3
3. Поки маринується м'ясо можна зайнятися овочами. Картопля вимити і нарізати четвертинками (якщо картопля вже не молодий, то попередньо очистити). Морква вимити, очистити і нарізати досить великими шматочками. При бажанні можна доповнити блюдо також баклажанами, солодким перцем і помідора.
свинина, запечена з овочами - фото крок 4
4. М'ясо акуратно дістати з маринаду. При необхідності його можна обв'язати щільною ниткою, щоб воно не втратило форму в процесі приготування.
свинина, запечена з овочами - фото крок 5
5. На деко або в форму для запікання викласти овочі. Посолити і поперчити за бажання. Вилити залишки маринаду і розподілити по всій поверхні (можна з'єднати овочі з маринадом в глибокій мисочці, щоб ретельно їх перемішати).
свинина, запечена з овочами - фото крок 6
6. Зверху викласти свинину і відправити форму в заздалегідь розігріту духовку. Щоб свинина, запечена з овочами в домашніх умовах була соковита і м'яка, краще залишити її в духовці при температурі близько 150 градусів.
свинина, запечена з овочами - фото крок 7
7. Перед подачею блюдо можна полити маринадом, в якому воно запекалось. Зверху присипати свіжою зеленню або прикрасити гілочкою розмарину.

Схожі рецепти