Свинина, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Якщо ви любите смачні і корисні страви, тоді свинина, запечена з овочами в домашніх умовах спеціально для вас! Ніжне м'ясо з ароматними овочами - це дивно апетитно і зовсім не складно.
Опис приготування:
Рецепт приготування свинини, запеченої з овочами - це відмінний варіант повноцінного страви для всієї родини. Завдяки маринаду, м'ясо виходить неймовірно ароматним і соковитим, а овочі просочуються в процесі запікання м'ясними соками.
- Свинина - 700 грам
- Картопля - 350 грам
- Морква - 3-4 штук
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед необхідно приготувати маринад. Для цього очистити часник і подрібнити його (можна пропустити через прес або просто злегка розчавити і додати цілком). Розмарин краще використовувати свіжий, однак якщо його немає, то підійде і сушений. З'єднати оливкову олію, часник, томатну пасту і розмарин. Посолити і поперчити маринад на смак.
2. Свинину вимити і добре просушити. Побризкати бальзамічним оцтом (можна використовувати соус на його основі). Надіслати в маринад (можна використовувати пакет або просто глибоку мисочку) мінімум на 40 хвилин. Класичний рецепт свинини, запеченої з овочами, може припускати і довший процес маринування - можна залишити м'ясо на всю ніч, наприклад.
3. Поки маринується м'ясо можна зайнятися овочами. Картопля вимити і нарізати четвертинками (якщо картопля вже не молодий, то попередньо очистити). Морква вимити, очистити і нарізати досить великими шматочками. При бажанні можна доповнити блюдо також баклажанами, солодким перцем і помідора.
4. М'ясо акуратно дістати з маринаду. При необхідності його можна обв'язати щільною ниткою, щоб воно не втратило форму в процесі приготування.
5. На деко або в форму для запікання викласти овочі. Посолити і поперчити за бажання. Вилити залишки маринаду і розподілити по всій поверхні (можна з'єднати овочі з маринадом в глибокій мисочці, щоб ретельно їх перемішати).
6. Зверху викласти свинину і відправити форму в заздалегідь розігріту духовку. Щоб свинина, запечена з овочами в домашніх умовах була соковита і м'яка, краще залишити її в духовці при температурі близько 150 градусів.
7. Перед подачею блюдо можна полити маринадом, в якому воно запекалось. Зверху присипати свіжою зеленню або прикрасити гілочкою розмарину.