Свинина, запечена з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо і соковиті печериці - це неймовірно вдале поєднання. Шукайте ідею для обіду або вечері? Тоді рецепт приготування свинини, запеченої з грибами саме те, що вам потрібно.
Блюдо неймовірно смачне, ароматне і дуже апетитне. Його можна подавати з будь-яким гарніром до смаку або салатом зі свіжих овочів.
Цей простий рецепт свинини, запеченої з грибами добре підійде навіть на святковий стіл.
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Свинячі відбивні - 8 штук
- Цибулина - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка

1. Свинину вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками. Злегка відбити молоточком і підсолити за смаком. На сковороду налити трохи олії і викласти туди відбивні.

2. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на сильному вогні (доводити до готовності не потрібно) і викласти у жароміцних форму.

3. Очистити і нарізати тонкими півкільцями цибулю. Печериці вимити, обсушити і нарізати скибочками. В рецепт приготування свинини, запеченої з грибами можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші грибочки за смаком.

4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди спочатку цибулю, а через пару хвилин - гриби.

5. Коли грибочки випустять рідина, всипати на сковороду борошно.

6. Влити трохи бульйону (м'ясного або овочевого) і біле вино. Ретельно перемішати, щоб в соусі не було грудочок.

7. Загасити трохи на маленькому вогні. Додати за смаком трохи солі, перцю, сушені трави або інші спеції. Через пару хвилин можна зняти сковороду з вогню.

8. Гриби викласти в форму з м'ясом і відправити її в заздалегідь розігріту духовку. Готується свинина, запечена з грибами в домашніх умовах близько 1 годину, щоб м'ясо було ніжним і соковитим.

9. Готову страву можна присипати зеленню або тертим сиром.