Рецепт Свинина, запечена з грибами фото

Свинина, запечена з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Гриби
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ніжне м'ясо і соковиті печериці - це неймовірно вдале поєднання. Шукайте ідею для обіду або вечері? Тоді рецепт приготування свинини, запеченої з грибами саме те, що вам потрібно.

Опис приготування:

Блюдо неймовірно смачне, ароматне і дуже апетитне. Його можна подавати з будь-яким гарніром до смаку або салатом зі свіжих овочів.

Цей простий рецепт свинини, запеченої з грибами добре підійде навіть на святковий стіл.

  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Свинячі відбивні - 8 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Біле сухе вино - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сушені трави - 1 щіпка
свинина, запечена з грибами - фото крок 1
1. Свинину вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками. Злегка відбити молоточком і підсолити за смаком. На сковороду налити трохи олії і викласти туди відбивні.
свинина, запечена з грибами - фото крок 2
2. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на сильному вогні (доводити до готовності не потрібно) і викласти у жароміцних форму.
свинина, запечена з грибами - фото крок 3
3. Очистити і нарізати тонкими півкільцями цибулю. Печериці вимити, обсушити і нарізати скибочками. В рецепт приготування свинини, запеченої з грибами можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші грибочки за смаком.
свинина, запечена з грибами - фото крок 4
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди спочатку цибулю, а через пару хвилин - гриби.
свинина, запечена з грибами - фото крок 5
5. Коли грибочки випустять рідина, всипати на сковороду борошно.
свинина, запечена з грибами - фото крок 6
6. Влити трохи бульйону (м'ясного або овочевого) і біле вино. Ретельно перемішати, щоб в соусі не було грудочок.
свинина, запечена з грибами - фото крок 7
7. Загасити трохи на маленькому вогні. Додати за смаком трохи солі, перцю, сушені трави або інші спеції. Через пару хвилин можна зняти сковороду з вогню.
свинина, запечена з грибами - фото крок 8
8. Гриби викласти в форму з м'ясом і відправити її в заздалегідь розігріту духовку. Готується свинина, запечена з грибами в домашніх умовах близько 1 годину, щоб м'ясо було ніжним і соковитим.
свинина, запечена з грибами - фото крок 9
9. Готову страву можна присипати зеленню або тертим сиром.

Схожі рецепти