Рецепт Свинина, запечена в духовці зі сметаною фото

Свинина, запечена в духовці зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Молочні продукти, Сир
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ця страва відмінно підійде для святкового столу або просто на вечерю для всієї родини. Виходить дуже смачно і ситно. Спробуйте рецепт, як приготувати свинину запечену в духовці зі сметаною.

Таке блюдо підходить до будь-якого гарніру, або ж подають його самостійно. Якщо хочете щоб було більш ситно, до свинини можна додати овочів, наприклад картопля або гриби. Для його приготування не потрібні особливо вишукані продукти, все що потрібно - це свинина, цибуля, крем, сир, борошно і спеції, які без проблем можна купити в будь-якому магазині.

1. Свинину вибираємо без кістки, моєму і розрізаємо скибочками завтовшки до 1 см. Щоб м'ясо вийшло ніжніше, його злегка відбиваємо.

2. Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо трохи рафінованої олії, шматочки свинини обсмажуємо з кожного боку до рум'яної скоринки.

3. Цибуляовицу чистим, миємо й нарізаємо кільцями, обсмажуємо на окремій сковороді до м'якості, солимо.

4. Для приготування соусу борошно обсмажуємо на сухій сковороді, сметану розводимо з 100 мілілітрах води і додаємо до борошна, додаємо до смаку спеції, трохи варимо соус і прибираємо з вогню.

5. Деко змащуємо маслом, викладаємо в один шар обсмажену свинину, потім шар цибулі і поливаємо все отриманим соусом. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-30 хвилин, після чого дістаємо і посипаємо натертим сиром, запікаємо ще 5-7 хвилин. Смачного!


  • Свинина - 800 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Крем - 350 грам
  • Сир - 200 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Rafinirovannoe масло - За смаком
Таке блюдо підходить до будь-якого гарніру, або ж подають його самостійно. Якщо хочете щоб було більш ситно, до свинини можна додати овочів, наприклад картопля або гриби. Для його приготування не потрібні особливо вишукані продукти, все що потрібно - це свинина, цибуля, крем, сир, борошно і спеції, які без проблем можна купити в будь-якому магазині.

1. Свинину вибираємо без кістки, моєму і розрізаємо скибочками завтовшки до 1 см. Щоб м'ясо вийшло ніжніше, його злегка відбиваємо.

2. Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо трохи рафінованої олії, шматочки свинини обсмажуємо з кожного боку до рум'яної скоринки.

3. Цибуляовицу чистим, миємо й нарізаємо кільцями, обсмажуємо на окремій сковороді до м'якості, солимо.

4. Для приготування соусу борошно обсмажуємо на сухій сковороді, сметану розводимо з 100 мілілітрах води і додаємо до борошна, додаємо до смаку спеції, трохи варимо соус і прибираємо з вогню.

5. Деко змащуємо маслом, викладаємо в один шар обсмажену свинину, потім шар цибулі і поливаємо все отриманим соусом. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-30 хвилин, після чого дістаємо і посипаємо натертим сиром, запікаємо ще 5-7 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти