Свинина, запечена зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Свинину потрібно навчитися правильно готувати. Це не найпростіша справа, але пару раз спробувавши, буде виходити відразу ж. Важливо, щоб м'ясо виходило соковитим і не дуже жирним.
І у вас обов'язково так вийде, якщо ви зробите все за моїм рецептом. Я описала, як приготувати свинину, запечену зі сметаною. Ми добре просочити окіст маринадом, і він буде дуже соковитим. Для того, щоб все блюдо рівномірно приготувалося, вам знадобиться жароміцний посуд з кришкою.
- Свинячий окіст - 800 грам
- Крем 20% жирності - 100 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Запашний перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Окіст помийте і просушіть, видаліть зайвий жир.
М'ясо обсмажте на розпеченій сковороді з маслом до рум'яної скоринки з усіх боків.
Видаліть зайве масло з окосту. Добре його Просолов і поперчіть.
Покладіть м'ясо в жароміцний посуд. Промажьте його з усіх боків сметаною.
Додайте перець горошком, зелень, лавровий лист. Закрийте кришкою. Запікайте при 180 градусах в духовці протягом 1 годину.
Потім приберіть кришку і готуйте ще півгодини. Смачного!