Свинина, запечена в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Запечену свинину дуже важко приготувати, щоб вона вийшла ніжною і соковитою. За цим рецептом вона виходить саме такий. Не вірите? Заходьте і пробуйте.
М'ясо виходить дуже м'яким і зовсім не сухим, з легкою ноткою цитруса і красивою скоринкою у вигляді глазурі. Воно прекрасно підійде на святковий стіл, особливо на новорічний. Але і в звичайний час ніхто не відязикаться від шматочка цього м'яса.
- Свинина - 1 кілограм
- Сік апельсиновий - 300 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вимийте і висушіть м'ясо. Додати сіль, поперчіть і залиште на 30 хвилин.
Змішайте в чаші апельсиновий сік, мідь, оцет, соєвий соус, тертий часник і гострий перець. Уварите на середньому вогні в два рази.
Обсмажте м'ясо на гарячій сковороді з маслом з усіх боків до рум'яної скоринки.
Влийте трохи води в форму для запікання, перекладіть м'ясо.
Змастіть апельсиновим соусом м'ясо і поставте в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів. Через 20 хвилин знову змастіть м'ясо соусом. Повторюйте процес до готовності м'яса, приблизно 70 хвилин.
Вийміть готове м'ясо з духовки, накрийте фольгою і дайте відпочити 10 хвилин.
Розріжте і подавайте.
Смачного!