Свинина з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпростіших рішень для вечері - це запекти м'ясо разом з овочами. Завжди виграшне гаряче блюдо, яке має багато різних варіантів і видів. Я пропоную вам свій подібний рецепт.
Вивчіть, як приготувати свинину з овочами в духовці. Але врахуйте, що вам знадобиться багато часу, хоча і не так багато сил. М'ясо виходить дуже соковите і м'яке. Обов'язково покладіть розмарин і чебрець, тоді аромат страви відразу порушить апетит. Хто любить щільно поїсти, той точно оцінить мій рецепт.
- Свинина - 700 грам
- Брокколі - 100 грам
- Картопля - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля пориста - 1 штука
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Розмарин, гілочка - 2 штуки
- Чебрець, гілочка - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
- Устричний соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Свинину промийте. Поверніть її в рулет і перев'яжіть мотузками. Покладіть м'ясо на промиті гілочки чебрецю і розмарину.
Зробіть маринад. Змішайте устричний і соєвий соус, мед, оливкова олія, гірчицю, перець і роздавлені зубчики часнику. Маринадом змастити свинину. Залиште її на 2 годину.
Духовку розігрійте до 180 градусів. М'ясо загорніть у фольгу. Запікайте його протягом півгодини. Потім фольгу зніміть і знову відправте свинину готуватися вже при 200 градусах на 15 хвилин.
З готового м'яса зніміть мотузки, приберіть часник і гілочки. Наріжте його шматками.
Всі овочі промийте, очистити тебе, які необхідно, і крупно наріжте. Овочі укладіть у жароміцних форму. Приправити сіллю, поперчіть і влийте трохи масла. Запікайте гарнір разом зі свининою протягом 30 хвилин.
Можна укласти свинину шматочками до майже готовим овочам в духовку на пару хвилин, а можна і з'єднати їх при подачі. Смачного!