Свинина з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Свинина відмінно поєднується не тільки з ягодами, але і з овочами. Пропоную оригінальний рецепт свинини з цвітною капустою. Блюдо прекрасно підходить для ситного сімейної вечері.
Для приготування свинини з цвітною капустою нам знадобиться хороша вирізка, мускатний горіх і коріандр (безпосередньо для свинини). А ще - свіжа капуста (кольорова), стиглі помідори і керамічна форма для запікання. Можна і в іншій запікати в принципі, але мені керамічна більше подобається. Читайте детальний рецепт з фото, як приготувати свинину з цвітною капустою, далі.
- Свинина - 400 грам
- Капуста - 800 грам
- М'ясо - 4 скибочки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Сир - 100 грам
М'ясо попередньо миємо й обсушуємо. Видаляємо, якщо є, всі непотрібні пленочки. Потім ріжемо на порційні шматочки.
Обсмажуємо м'ясо в маслі на сковороді. Паралельно обсмажити очищений і нарізаний півкільцями (або четвертькольцами, як вам зручніше) цибуля.
Порада: щоб блюдо в цілому було пікантним, на дно форми викладаємо закуску якусь (бастурму, наприклад).
Додайте туди ж помідори і цибулю обсмажений.
Потім кладемо м'ясо, все як слід перемішуємо.
Накрийте форму. Надішліть в холодну духовку, виставте температуру 150 градусів. Чекаємо 20 хвилин.
Тим часом обшпарюємо окропом капусту. Потім викладаємо її зверху на м'ясо.
Посипаємо сиром тертим.
І запікаємо хвилин 30 при 180 градусах. Не забуваємо поливати капусту м'ясним соком.
Ось така соковита свинина з цвітною капустою вийшла. Смачного!