Свинина з баклажанами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Свинина з баклажанами і помідорами в домашніх умовах відмінно підійде для вечері і навіть обіду в якості другого. Діти і дорослі з задоволенням відносяться до поєднання м'яса і овочів.
Приготувати свинину можна по-різному, але найсмачніше вона поєднується з овочами. Баклажани і помідори чудово підсилюють смак м'яса, а томатний соус робить його ніжним і соковитим. Сюди ж можна додати печериці та зелень. Не бійтеся експериментувати і виявляти свої найнесподіваніші кулінарні фантазії!
- Свинина - 500 грам
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Соь і спеції - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 100 грам
1. Готувати свинину - одне задоволення, особливо з овочами. Я завжди експериментую, але на цей раз вирішила спробувати приготувати м'ясо з баклажанами і овочами. На такий випадок у мене завжди є вирізка.
2. Нарізаємо м'ясо кубиками і відправляємо на сковороду. Смажити краще на рослинній олії.
3. Поки м'ясо смажиться, шаткуємо кубиками баклажани, солимо і залишаємо на 15 хвилин, щоб зійшла гіркота. В середині смаження відправляємо смажитися цибулю і моркву, після чого баклажани. Тим часом нарізаємо помідори і болгарський перець і в кінці відправляємо до м'яса.
4. Додаємо томатну пасту, болгарський перець і півсклянки води. Після цього накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
5. При подачі можна посипати зеленню. Ця страва подається як самостійне (без гарніру).