Рецепт Свинина з помідорами і баклажанами фото

Свинина з помідорами і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Баклажан, Помідор
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Перед вами дивно смачний і простий рецепт свинини з помідорами і баклажанами у підливі. Ця страва може стати відмінним варіантом для повноцінного і ситного обіду або вечері для всієї родини.

Рецепт приготування свинини з баклажанами і помідорами має два варіанти. В першому - блюдо гаситься у власному соку, у другому - з додаванням води або бульйону, щоб вийшла підлива, яку можна подати до будь-якого гарніру.

  • Свинина - 300-350 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 3-4 штук
  • Баклажан - 1 штука
  • Базилік - 30 грам (або інша зелень за смаком)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
свинина з помідорами і баклажанами - фото крок 1
1. На сковороду або на дно сотейника налити трохи рослинного масла. Очистити і нарізати тонкими півкільцями цибулину. Надіслати в розігріте масло і обсмажити злегка. При бажанні рецепт приготування свинини з баклажанами і помідорами можна доповнити часником.
свинина з помідорами і баклажанами - фото крок 2
2. Свинину вимити, трохи просушити і нарізати невеликими шматочками. Надіслати до цибулі і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки. Таким чином, в процесі приготування м'ясо залишиться соковитим всередині.
свинина з помідорами і баклажанами - фото крок 3
3. Баклажани вимити, нарізати великими шматочками і посолити досить рясно. Залишити їх на час, щоб пішла гіркота. Помідори вимити і нарізати середніми кубиками. Надіслати до вже обсмаженого м'яса. Влити бульйон або воду (по бажанню, можна і не додавати).
свинина з помідорами і баклажанами - фото крок 4
4. Баклажани як слід промити під проточною водою і відправити в сотейник. Довести до кипіння, потім посолити і поперчити за смаком. На середньому вогні свинина з баклажанами і помідорами в домашніх умовах повинна гаситися до м'якості.
свинина з помідорами і баклажанами - фото крок 5
5. Для 2-3 хвилини до готовності можна додати в сотейник свіжої зелені. Потім блюдо можна знімати з вогню і подавати до столу. При бажанні можна доповнити його гарніром.

Схожі рецепти