Свинина в імбирною глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування свинини в імбирної глазурі. Блюдо приготувати не складно, а виходить воно ситним і смачним.
Для приготування цієї страви добре брати свинячу ногу з підшкірним шаром жиру або з шкірою. Час приготування залежить від розміру шматка м'яса.
- Свиняча нога - 4 кілограма
- М'яти, гілочки - 3 штуки
- Корінь імбиру, см - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Перець і сіль - За смаком
- Гвоздики - 2 Ст. Ложки
- Свіжих кумкватов - 100 грам (глазур)
- Кореня імбиру, см - 2, 5 штуки (глазур)
- Цукор - 175 грам (глазур)
1. В першу чергу ретельно вимити свинину, обсушуємо. Уздовж кістки робимо глибокий надріз, м'ясо розсовуємо і видаляємо кістку. Сіллю і перцем натираємо свинину. Звертаємо м'ясо рулетом, і в декількох місцях мотузкою перев'язуємо.
2. Очищаємо цибулю, тонко нарізаємо його. Очищаємо імбир, на крупній тертці натираємо. Промиваємо і обсушуємо м'яту. На дно форми кладемо імбир, цибуля і м'яту. Свинину кладемо зверху. Всі заливаємо водою. Фольгою в три шари накриваємо форму, на півтори години ставимо в духовку, температура 160 градусів. Потім зменшимо до 140 градусів, і півтори години тримаємо ще.
3. Готуємо глазур. Всипаємо в сотейник цукор, наливаємо воду і тримаємо на вогні (цукор повинен розчинитися повністю). Додаємо імбир, 5 хвилин варимо ще. Додаємо тонко нарізані кумквати, 2 хвилини готуємо ще. Кумквати виймаємо, 5 хвилин глазур готуємо ще.
4. Листом фольги накриваємо форму, рослинним маслом змащуємо, кладемо свинину. Я розрізав шкіру. Ножем, у вигляді решітки, робимо надрізи. Розміщуємо в розрізах гвоздику.
5. Глазур'ю змащуємо свинину, хвилин 20 відправимо в духовку. Температура 200 градусів.
6. Блюдо готово, смачного!