Рецепт Свинина в імбирною глазурі фото

Свинина в імбирною глазурі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Гарячі страви, Глазур

Рецепт приготування свинини в імбирної глазурі. Блюдо приготувати не складно, а виходить воно ситним і смачним.

Для приготування цієї страви добре брати свинячу ногу з підшкірним шаром жиру або з шкірою. Час приготування залежить від розміру шматка м'яса.

  • Свиняча нога - 4 кілограма
  • М'яти, гілочки - 3 штуки
  • Корінь імбиру, см - 5 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець і сіль - За смаком
  • Гвоздики - 2 Ст. Ложки
  • Свіжих кумкватов - 100 грам (глазур)
  • Кореня імбиру, см - 2, 5 штуки (глазур)
  • Цукор - 175 грам (глазур)
свинина в імбирною глазурі - фото крок 1
1. В першу чергу ретельно вимити свинину, обсушуємо. Уздовж кістки робимо глибокий надріз, м'ясо розсовуємо і видаляємо кістку. Сіллю і перцем натираємо свинину. Звертаємо м'ясо рулетом, і в декількох місцях мотузкою перев'язуємо.
свинина в імбирною глазурі - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю, тонко нарізаємо його. Очищаємо імбир, на крупній тертці натираємо. Промиваємо і обсушуємо м'яту. На дно форми кладемо імбир, цибуля і м'яту. Свинину кладемо зверху. Всі заливаємо водою. Фольгою в три шари накриваємо форму, на півтори години ставимо в духовку, температура 160 градусів. Потім зменшимо до 140 градусів, і півтори години тримаємо ще.
свинина в імбирною глазурі - фото крок 3
3. Готуємо глазур. Всипаємо в сотейник цукор, наливаємо воду і тримаємо на вогні (цукор повинен розчинитися повністю). Додаємо імбир, 5 хвилин варимо ще. Додаємо тонко нарізані кумквати, 2 хвилини готуємо ще. Кумквати виймаємо, 5 хвилин глазур готуємо ще.
свинина в імбирною глазурі - фото крок 4
4. Листом фольги накриваємо форму, рослинним маслом змащуємо, кладемо свинину. Я розрізав шкіру. Ножем, у вигляді решітки, робимо надрізи. Розміщуємо в розрізах гвоздику.
свинина в імбирною глазурі - фото крок 5
5. Глазур'ю змащуємо свинину, хвилин 20 відправимо в духовку. Температура 200 градусів.
свинина в імбирною глазурі - фото крок 6
6. Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти