Свинина, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Це класичний рецепт свинини, тушкованою з чорносливом і овочами. Таке блюдо не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисне, а готується досить швидко і просто.
Рецепт приготування свинини, тушкованою з чорносливом може бути при бажанні доповнений картоплею. Таким чином може вийти повноцінний обід або вечерю для всієї родини. Інші овочі також можуть бути абсолютно різноманітними.
- Сало - 100 грам
- Свинина - 350 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чорнослив - 20-25 штук
- Гілочка розмарину - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Картопля - 4-5 штук (по бажанню)
1. Для початку необхідно взяти невеликий шматочок сала і нарізати його. При бажанні можна використовувати бекон, наприклад. Надіслати на суху сковороду сало і підсмажити його. Коли сало витопиться, акуратно дістати його зі сковороди і відкласти на час.
2. Свинину вимити і просушити. Нарізати порційними шматочками і відправити на сковороду, в якій було сало. Обсмажити на сильному вогні до золотистої скоринки.
3. Посолити і поперчити м'ясо за смаком і акуратно дістати з сковороди. Його також необхідно відкласти на час.
4. Часник очистити і подрібнити. Відправити його на сковороду, де смажилося м'ясо.
5. Цибулину і моркву очистити і нарізати великими шматочками. Надіслати на сковороду до часнику і обсмажити 3-5 хвилин.
6. Тим часом потрібно як слід промити чорнослив і трохи просушити.
7. Тепер можна повернути на сковороду м'ясо і додати чорнослив. Влити трохи червоного вина. Трохи посолити і поперчити за смаком. Додати розмарин, лавровий лист і інші спеції за бажанням.
8. На сковороду при бажанні можна повернути сало, а також додати трохи бульйону. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності. Можна також додати на сковороду очищений і нарізаний середніми шматочками картопля, тоді свинина, тушкована з чорносливом в домашніх умовах не вимагатиме гарніру.