Sushenaya палтус
(покроковий рецепт з фото)
Сушіння камбали в домашніх умовах - це досить просто. І виходить набагато дешевше, ніж купувати таку рибу в магазині. При сушінні неприємного запаху немає, так як камбала - риба морська.
Цей рецепт про те, як можна приготувати сушену камбалу в домашніх умовах. Виходить смачно і зовсім недорого. При засолюванні камбали разом з сіллю також можна використовувати і інші приправи: паприка, чорний перець. Якщо у вас немає балкона, а за вікно вивішувати рибу можливості немає, то викладіть її на кілька шарів газети і відправте сушитися на підвіконня. В цьому випадку перевертайте рибу на іншу сторону через день. Sushenaya палтус, приготована в домашніх умовах, стане відмінним доповненням до пива в хорошій компанії.
- Борсатися - 2 кілограма
- Сіль морська - 1 Ст. Ложка
1. Камбалу підготуйте для сушіння, для цього добре її промити, raspotroshite, дуже ретельно вичистіть всі нутрощі, відчистите від луски. Видаліть голову (краще це зробити по дузі) і все зябра, щоб риба не протухнула.
2. Викладіть камбалу в глибоке відро, таз або миску. Добре натріть сіллю всередині і зовні. Залиште просолюється рибу приблизно на 10 годин при кімнатній температурі (орієнтовно 20 градусів).
3. Далі дістаньте рибу з тазу, дуже ретельно промийте водою і зовні, і всередині, обсушити серветкою або рушником, щоб з неї не капала вода.
4. Підготуйте місце для сушіння риби, в теплу погоду в'ялити можна на балконі і за вікном. Також камбалу можна сушити в квартирі, так як риба морська, від неї немає неприємного запаху. Можна використовувати для просушування риби дощечку з цвяхами, можна просто товстою ниткою нанизувати рибки один за одним. У теплу погоду просушуйте камбалу приблизно 3-5 днів.
5. Після того як рибка підсохла, зніміть її, загорніть в газету і зберігайте в холодильнику. Сушка камбали в домашніх умовах закінчена, риба готова до вживання. Смачного!