Супер-піца
(покроковий рецепт з фото)
Супер-піца з двох сортів ковбаски - просто смакота! Я готую її дуже часто і багато, але вона чомусь випаровується дуже швидко. Я навчилася робити гарне тісто, і тепер з піцою немає проблем.
Супер-піцу навчилася робити на одноденних кулінарних курсах. Раніше у мене випікалися товсті пироги. Але за цим рецептом тісто виходить пластичним, його можна тонко розкачати і воно приємно засмажується. Я люблю, коли піца хрумтить. Начинка може бути найрізноманітнішою, але завжди потрібно рясно використовувати соуси. Сиром теж посипати рекомендую добре, щоб начинка супер-піци ледь проглядала через сир. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Вода - 23 склянок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 6, 5 грами
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Ковбаса, сир, оливки - За смаком
- Томатна паста - За смаком
Змішати воду з оливковою олією, борошно змішати з цукром, сіллю, дріжджами. З'єднати воду і борошно і замісити туге тісто. Півгодини потримати його в теплі. Поділити на 2 частини і розкачати в круг.
Тісто покрити томатною пастою, викласти тонко нарізану ковбасу.
Зверху укласти оливки.
Розігріти духовку до 250 градусів і випікати 10 хвилин. Майже готову піцу посипати тертим сиром.
Сир повинен розплавитися, а не запектися. Я піцу ще люблю посипати зеленню. Але це не обов'язково.
Смачного!