Суп з рисом і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування іспанського супу з рисом, креветками, помідорами, каперсами і соком молюсків.
Суп для справжніх любителів морепродуктів. Софріто, використовуваний в супі, є іспанська гарячий соус з лука, помідорів, часнику, петрушки і болгарського перцю, обсмажених в маслі.
- Рису - 1 Склянка (короткі зерна)
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Софріто - 6 Ст. Ложок
- Помідорів - 1 Склянка
- Каперсів - 1 1/2 чайних ложки
- Перців піменто - 8 штук (фаршированих оливками)
- Соку молюсків - 4 склянки
- Креветок - 500 грам
1. Очистити креветки. Засипати 1 стакан рису в каструлю і залити водою. Відставити в сторону, замочивши рис на 1 час.
2. У великій каструлі нагріти 1 столову ложку оливкової олії, додати 6 кубовіков (або столових ложок) софріто, варити близько 4 хвилин.
3. Нарізати помідори кубиками. Додати помідори, томатний соус, каперси і запашні перці піменто, фаршировані оливками. Перемішати всі інгредієнти разом і довести до кипіння. При бажанні на цьому етапі ви можете додати шматочки курки. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 15 хвилин.
4. Додати 4 склянки соку молюсків. Довести до кипіння і додати креветки.
5. Злити воду з рису, додати в каструлю і перемішати. Встановити середній вогонь, накрити кришкою і варити 10 хвилин, поки рис не стане ніжним.
6. Якщо ви хочете зробити блюдо гущі, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до потрібної консистенції. Якщо ви хочете зробити страву більш рідким, додайте додатково 1/4 склянки води.