Салат з креветками і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Це просто шикарний салат, який гідний будь-якого святкового столу. Найбільшою його родзинкою є подача, адже на стіл ви поставите салат не в простих піалках, а в половинках ананаса.
Якщо ви любите незвичайні страви, то цей розкішний салат вам обов'язково сподобається. Майонез можна замінити натуральним йогуртом або сметаною. Обов'язково охолодіть салат перед подачею. Можна прикрасити його парою креветок. Як приготувати салат з креветками та рисом, читайте в цьому рецепті.
- Ананас - 2 штуки (міні)
- Огірок свіжий - 1 штука
- Королівські креветки - 10 штук
- Мал - 1/3 склянки
- Сіль, майонез - За смаком
Свіжий ананас невеликого розміру вимийте і висушіть. Розріжте його вздовж на дві рівні частини. З кожної частини за допомогою ножа або ложки дістаньте м'якоть так, щоб не пошкодити цілісність шкірки.
З м'якоті ананаса видаліть жорстку средінку. Саму м'якоть нарізати невеликими шматочками. Огірок вимийте і також поріжте. Креветки відварити в підсоленій воді (кілька хвилин), очистіть від панцира і наріжте великими шматочками.
Мал відварити до готовності в підсоленій воді. Воду злийте, а рис перекладіть в миску. Додайте до нього огірки, м'якоть ананаса і креветки. Заправте все майонезом і посоліть. Перемішайте вміст миски, викладіть його в половинки ананасів.