Суп з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Суп з креветками - моє улюблене блюдо східної кухні. Рецептом поділився кухар, працює в китайському ресторані. Суп виходить просто чудовий - рекомендую всім любителям східного!
Як зараз пам'ятаю, вперше спробував схожий суп з креветками в одному китайському ресторанчику. Спробував приготувати вдома щось схоже - вийшло зовсім не схоже і не дуже-то смачно. Однак пізніше правильним рецептом супу зі мною поділився один мій хороший товариш, працює кухарем в іншому китайському ресторані. Так ось, суп з креветками по правильному рецептом вийшов просто відмінним, і тепер я його готую із завидною регулярністю, чого і вам бажаю
- Креветки - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідори - 8 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Імбир тертий - 2 Ст. Ложки
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Курячий бульйон - 1 літр
- Лимонний сік - 1/2 склянки
- Перець чилі - 2 штуки
Ось, власне, наші інгредієнти.
Цибулю і часник дрібно нарізаємо, перець залишаємо цілком.
Кладемо в сковороду панцири креветок (м'ясо поки залишаємо осторонь), цибуля, часник, імбир і перець. tusim навколо 10 хвилин на слабкому вогні.
Потім додаємо курячий бульйон і тушкуємо ще 15 хвилин на слабкому вогні.
Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Проціджуємо наш супчик. Бульйон зберігаємо - он-то нам і потрібен, а ось овочі і панцири можна викидати - вони свою справу зробили.
Ставимо креветковий бульйон на вогонь, додаємо в нього нарізані кубиками помідори і варимо на повільному вогні 15 хвилин.
По закінченню 15 хвилин додаємо в суп кокосове молоко.
Слідом за ним кладемо в суп креветки і заливаємо лимонний сік. Варимо ще близько 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Подавати, зрозуміло, гарячим. Смачного!