Картопляний суп-пюре з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть густі і ситні супи? тоді дізнайтеся, як приготувати картопляний суп-пюре з креветками. Це дуже ніжне гаряче блюдо, яке на додаток до всього ще й дуже ситне. Спробуйте новий супчик!
Якщо вам подобаються супи-пюре з ніжною вершковою сумішшю, то частина бульйону можна замінити вершками середньої жирності. Також вершкової консистенції можна домогтися, якщо в гарячий бульйон опустити кілька столових ложок плавленого сиру і дати йому повністю розчинитися в бульйоні.
Для аромату в суп можна додати трохи часнику, пропущеного через чеснокодавку.
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бульйон овочевий - 1 літр
- Креветки очищені - 10-15 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 40 грам
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на дрібні шматочки. Щоб нейтралізувати різкий запах соку від цибулі, ніж періодично обдавайте холодною водою. Нарізану цибулю обсмажте до прозорості на сковороді з рослинним маслом. Помістіть цибулю в блендер.
Картоплю відварити до готовності в підсоленій воді. Потім злийте воду і слегда остудіть картопля. Тепер потрібно помістити картоплю в блендер до цибулі і подрібнити їх в пюре. До картоплі з цибулею поступово додайте бульйон. Повинна вийти густа маса. За смаком посоліть і поперчіть її.
Очищені розморожені креветки потрібно злегка обсмажити на сковороді. Для обсмажування краще використовувати вершкове масло. Коли воно розжариться, обсмажте креветки по одній хвилині на кожній стороні.
Картопляно-цибулевий суп розлийте по глибоких тарілках. Зверху викладіть обсмажені креветки. Щоб прикрасити блюдо, наріжте петрушку і покришите її в тарілки. Також блюдо можна прикрасити чорним меленим перцем або паприкою.