Суп з фрикадельками і перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, який суп приготувати? Суп з фрикадельками і перловкою відмінно підійде для обіду. Густий і насичений суп сподобається всім членам вашої родини - не встигнете озирнутися, як попросять добавку.
Перлову крупу обожнюю в будь-якому вигляді - будь то каша або суп з перловки, або розсольник. І навіть армія не відбила у мене любов до цієї крупі:) Я завжди намагаюся знайти нові рецепти приготування перловки, щоб було цікаво готувати і смачно їсти. Цей рецепт супу з фрикадельками і перловкою мій улюблений. Суп з даного рецептом виходить густий, наваристий і дуже смачний. Пропоную вам подивитися рецепт і повчитися як смачно приготувати суп з фрикадельками і перловкою.
- М'ясний фарш - 300-400 грам (будь-який - свинячий, яловичий, курячий)
- Вода або м'ясний бульйон - 2-3 літрів
- Перловка - 0, 5 склянки
- Цибуля пориста - 1 штука (можна замінити ріпчастою цибулею)
- Солодкий перець - 0, 5 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Гриби - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Спеції - 1 щіпка (за смаком)
- Зелень - 1 пучок

Насамперед треба відварити майже до готовності перловку - промиємо, заллємо великою кількістю води і зваримо, потім знову промиємо і залишимо. Поставимо на плиту каструлю з водою або з бульйоном для майбутнього супу.

Гриби помиємо, видалимо все зайве, поріжемо пластинками і підсмажити на сковороді протягом 3-4 хвилин.

Фрикадельки краще готувати з суміші яловичого і свинячого фаршу. Фарш трохи посолити, додамо щіпку чорного перцю і перемішаємо. Можна натерти на тертці половинку цибулини і додати в фарш. Перемішуємо фарш зі спеціями і зробимо невеликі кульки-фрикадельки.

Картопля очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо в каструлю з киплячою водою. Відразу ж і фрикадельки з обсмаженими грибами туди ж кидаємо.

Нарізаємо цибулю порей і злегка обсмажуємо на сковороді.

До нього додаємо моркву, нарізану соломкою і смажимо пару хвилин.

Потім черга перцю, нарізаного шматочками або соломкою і ще додамо помідор, нарізаний маленькими кубиками. Додаємо ще чорний мелений перець, можна і спеції за смаком, перемішуємо і тушкуємо 2-3 моменти.

Далі викладаємо овочі в суп і додаємо перловку. Даємо супу закипіти і варимо ще хвилин 5, потім прибираємо з вогню. Кілька хвилин суп повинен настоятися і можна розкладати по тарілках, додавши дрібно нарізану зелень.