Рецепт Суп з черешні фото

Суп з черешні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Ягоди , Черешня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Супи , Холодні супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Суп з черешні - це може звучати дико, але це - угорська національна страва. І, треба сказати, досить-таки смачне

Опис приготування:

Суп з черешні тільки називається"супом" - по суті, це дуже навіть смачненький десерт, який називається супом тільки через свою рідкої консистенції. Суп з черешні - чи не найпопулярніший десерт в Угорщині. Влітку, в коротенький сезон свіжої черешні, гріх хоч раз не побалувати себе і своїх домашніх таким освіжаючим ласощами. Замість черешні, в принципі, можна використовувати і вишню - я пробувала, вийшло не гірше.

  • Черешня - 500 грам
  • Біле вино - 300 мілілітрів
  • Вода - 450 мілілітрів
  • Крем - 300 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
суп з черешні - фото крок 1
Починаємо з самого нудного - потрібно вимити й обсушити черешню, а потім видалити з неї кісточки.
суп з черешні - фото крок 2
З лимона знімаємо цедру, з нього ж вичавлюємо сік.
суп з черешні - фото крок 3
Беремо каструльку, додаємо в неї вино, воду, цукор, лимонну цедру, лимонний сік і паличку кориці. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім варимо ще 5 хвилин на середньому вогні.
суп з черешні - фото крок 4
Туди ж додаємо черешню, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
суп з черешні - фото крок 5
Паличку кориці викидаємо, вміст каструлі охолоджуємо, а потім збиваємо до однорідності разом зі сметаною.
суп з черешні - фото крок 6
Збитий до однорідності суп ставимо в холодильник, охолоджуємо і подаємо. Їжте на здоров'я

Схожі рецепти