Суп з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Суп з черешні - це може звучати дико, але це - угорська національна страва. І, треба сказати, досить-таки смачне
Суп з черешні тільки називається "супом" - по суті, це дуже навіть смачненький десерт, який називається супом тільки через свою рідкої консистенції. Суп з черешні - чи не найпопулярніший десерт в Угорщині. Влітку, в коротенький сезон свіжої черешні, гріх хоч раз не побалувати себе і своїх домашніх таким освіжаючим ласощами. Замість черешні, в принципі, можна використовувати і вишню - я пробувала, вийшло не гірше.
- Черешня - 500 грам
- Біле вино - 300 мілілітрів
- Вода - 450 мілілітрів
- Крем - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Паличка кориці - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Починаємо з самого нудного - потрібно вимити й обсушити черешню, а потім видалити з неї кісточки.
З лимона знімаємо цедру, з нього ж вичавлюємо сік.
Беремо каструльку, додаємо в неї вино, воду, цукор, лимонну цедру, лимонний сік і паличку кориці. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім варимо ще 5 хвилин на середньому вогні.
Туди ж додаємо черешню, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
Паличку кориці викидаємо, вміст каструлі охолоджуємо, а потім збиваємо до однорідності разом зі сметаною.