Рецепт Клафуті з черешні фото

Клафуті з черешні
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Борошно , Ягоди , Яйця , Черешня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подивіться, як легко і просто приготувати пиріг клафути з черешнею. Родзинка цієї випічки - використання мигдальної муки і тростинного цукру, тому він низькокалорійний. Спробуйте, це дуже смачно!

Опис приготування:

Клафуті був придуманий французькими бідняками, щоб спекти пиріг, як то кажуть, з того, що є. Тепер цей солодкий, злегка вологий і ароматний пиріг полюбився багатьом, тим більше, що його можна приготувати з будь-якими фруктами і ягодами.

  • Черешня свежая - 500 грам (без кісточок)
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор коричневий - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 40 грам
  • Борошно мигдальна - 40 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 40 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки (або ПЗУ)
  • Цукрова пудра - За смаком
клафуті з черешні - фото крок 1
1. Черешню звільніть від черешків і добре вимийте.
клафуті з черешні - фото крок 2
2. Видаліть кісточки.
клафуті з черешні - фото крок 3
3. Форму для випічки покрийте папером і викладіть підготовлені ягоди. Якщо немає пергаменту, то можна змастити форму маслом і обсипати цукром.
клафуті з черешні - фото крок 4
4. У миску вбийте яйця, покладіть коричневий цукор.
клафуті з черешні - фото крок 5
5. Збийте міксером до утворення пишної маси, потім додайте коньяк, перемішайте.
клафуті з черешні - фото крок 6
6. Додайте просіяні разом пшеничну муку, миндальную борошно і кукурудзяний крохмаль, перемішайте. В останню чергу влийте частинами молоко, одночасно розмішуючи тісто міксером, щоб не залишилося грудочок.
клафуті з черешні - фото крок 7
7. Вилийте тісто у форму на черешню і присипте верх злегка тростинним цукром, щоб вийшла гарна, хрустка і солодка корочка.
клафуті з черешні - фото крок 8
8. Випікайте клафути протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору при температурі 180 градусів. Готовому пирогу дайте охолонути прямо в формі.
клафуті з черешні - фото крок 9
9. Остиглий пиріг перекладіть на блюдо, присипте цукровою пудрою і подавайте на стіл. І в теплому, і в холодному вигляді клафути з черешнею дуже смачний!

Схожі рецепти