Клафуті з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як легко і просто приготувати пиріг клафути з черешнею. Родзинка цієї випічки - використання мигдальної муки і тростинного цукру, тому він низькокалорійний. Спробуйте, це дуже смачно!
Клафуті був придуманий французькими бідняками, щоб спекти пиріг, як то кажуть, з того, що є. Тепер цей солодкий, злегка вологий і ароматний пиріг полюбився багатьом, тим більше, що його можна приготувати з будь-якими фруктами і ягодами.
- Черешня свежая - 500 грам (без кісточок)
- Яйце - 3 штуки
- Цукор коричневий - 100 грам
- Борошно пшеничне - 40 грам
- Борошно мигдальна - 40 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 40 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки (або ПЗУ)
- Цукрова пудра - За смаком
1. Черешню звільніть від черешків і добре вимийте.
2. Видаліть кісточки.
3. Форму для випічки покрийте папером і викладіть підготовлені ягоди. Якщо немає пергаменту, то можна змастити форму маслом і обсипати цукром.
4. У миску вбийте яйця, покладіть коричневий цукор.
5. Збийте міксером до утворення пишної маси, потім додайте коньяк, перемішайте.
6. Додайте просіяні разом пшеничну муку, миндальную борошно і кукурудзяний крохмаль, перемішайте. В останню чергу влийте частинами молоко, одночасно розмішуючи тісто міксером, щоб не залишилося грудочок.
7. Вилийте тісто у форму на черешню і присипте верх злегка тростинним цукром, щоб вийшла гарна, хрустка і солодка корочка.
8. Випікайте клафути протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору при температурі 180 градусів. Готовому пирогу дайте охолонути прямо в формі.
9. Остиглий пиріг перекладіть на блюдо, присипте цукровою пудрою і подавайте на стіл. І в теплому, і в холодному вигляді клафути з черешнею дуже смачний!