Клафуті від Жерара Депардьє
(покроковий рецепт з фото)
Як сказав Жерар: "цей пиріг можна приготувати з будь-якими ягодами або фруктами…", мій вибір - малина! солодкий, соковитий і неймовірно ніжний пиріг виходить з простих і доступних продуктів. Дивимося!
Як приготувати клафути від Жерара Депардьє? Загляньте в мій рецепт - і дізнаєтеся. Це легкий і смачний, ніжний десерт. Приємне поєднання малини і сметаною заливки, найтонше пісочне тісто. Скористайтеся улюбленим рецептом тіста, я роблю класичне, на сайті є безліч рецептів тесту на будь-який смак, скористайтеся ними, щоб отримати кращий результат.
Про всяк випадок напишу свій рецепт тесту:
Борошно - 150 г
Вершкове масло холодне - 75 г
Жовток - 1 шт
Сіль - 1 щіпка.
Хай щастить!
- Свіжа малина - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 75 грам
- Борошно пшеничне - 25 грам
- Пісочне тісто - 300 грам
1. Підготуйте необхідні продукти. Приступимо. Тісто має бути холодним, тільки з холодильника.
2. Діаметр моєї форми - 22 см. Розкачайте тісто тонко, приблизно 0, 5 см, покладіть в форму, формуючи високі бортики. Наколи виделкою і поставте в гарячу духовку (210 градусів) з 10 хвилин.
3. З сметани, яєць, цукру і борошна зробіть заливку. Просто з'єднайте ці продукти і віночком добре перемішайте, щоб маса стала однорідною, без грудочок. Можна додати пару крапель ванільного екстракту.
4. Малину переберіть. У мене малина домашня, тому я не мою її, збираю чистими руками в чисту тару. Малину з ринку краще перебрати і промити, але дати добре їй стекти, щоб вологи не було. Розподіліть малину по остившему тесту.
5. Розподіліть рівномірно сметанно-яєчну заливку. Надішліть клафути в духовку на 15 хвилин.
6. Готовий пиріг повністю остудіть, після чого можна буде його обережно витягти з форми. Для таких пирогів дуже зручна роз'ємна форма.
7. Поріжте пиріг і насолоджуйтеся. Прикрасити можна вершками, ягодами, теплим шоколадом або залишити без прикраси, він дуже смачний в будь-якому вигляді! приємного!