Рецепт Клафуті з полуницею фото

Клафуті з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Молоко , Полуниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Якщо гості вже на порозі, а десерт ще не готовий, справжнім порятунком може стати клафути з полуницею. Приготування такого десерту займе 30 хвилин, а використовувати можна не тільки полуницю, але і вишню.

Опис приготування:

Класичний французький рецепт тепер можна приготувати і у себе вдома, тому що тут ви дізнаєтеся, як приготувати клафути з полуницею. Солодка і соковита полуниця в поєднанні з легким і повітряним тестом створюють неймовірно смачний тандем. Такий десерт з легкістю можна подати на святковий стіл, варто просто полити його шоколадним сиропом і прикрасити нарізаною полуницею. Такий десерт можна приготувати з будь-яких ягід, наприклад, вишні.

  • Полуниця - 100-150 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вершки 20% - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
клафуті з полуницею - фото крок 1
1. Полуницю очистіть від листочків і плодоніжки, промийте і просушіть. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в змащені вершковим маслом форми.
клафуті з полуницею - фото крок 2
2. Яйце змішайте з молоком і вершками, злегка збийте вінчиком. Додайте цукор і ванільний цукор, борошно і змішайте до однорідного стану.
клафуті з полуницею - фото крок 3
3. У кожну форму з полуницею додайте по 4 столових ложки тесту. Надішліть клафути в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти