Клафуті з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо гості вже на порозі, а десерт ще не готовий, справжнім порятунком може стати клафути з полуницею. Приготування такого десерту займе 30 хвилин, а використовувати можна не тільки полуницю, але і вишню.
Класичний французький рецепт тепер можна приготувати і у себе вдома, тому що тут ви дізнаєтеся, як приготувати клафути з полуницею. Солодка і соковита полуниця в поєднанні з легким і повітряним тестом створюють неймовірно смачний тандем. Такий десерт з легкістю можна подати на святковий стіл, варто просто полити його шоколадним сиропом і прикрасити нарізаною полуницею. Такий десерт можна приготувати з будь-яких ягід, наприклад, вишні.
- Полуниця - 100-150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вершки 20% - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
1. Полуницю очистіть від листочків і плодоніжки, промийте і просушіть. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в змащені вершковим маслом форми.
2. Яйце змішайте з молоком і вершками, злегка збийте вінчиком. Додайте цукор і ванільний цукор, борошно і змішайте до однорідного стану.
3. У кожну форму з полуницею додайте по 4 столових ложки тесту. Надішліть клафути в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Смачного!