Рецепт Клафуті з абрикосами фото

Клафуті з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Побалуйте себе швидкої і нескладної випічкою! Приготуйте клафути - заливний пиріг з рідкого тесту, майже млинцевого.

Опис приготування:

Клафуті слід ставити в добре прогріту духовку, тоді він буде пишніше.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
  • Абрикоси - 1 Склянка
клафуті з абрикосами - фото крок 1
Продукти для клафути.
клафуті з абрикосами - фото крок 2
Відповідну форму рясно змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть половинки свіжих або консервованих абрикосів зрізом вниз.
клафуті з абрикосами - фото крок 3
Змішайте просіяне з розпушувачем борошно з сіллю і цукром. Влийте молоко і перемішайте рідке тісто віночком.
клафуті з абрикосами - фото крок 4
Додайте яйця і сметану, добре перемішайте віночком.
клафуті з абрикосами - фото крок 5
Залийте абрикоси тестом і запікайте в добре прогрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки і схоплювання тесту.
клафуті з абрикосами - фото крок 6
Готовий клафути змастіть зверху вершковим маслом.
клафуті з абрикосами - фото крок 7
Подавати клафути можна гарячим з кулькою морозива. Або остудити і подавати, присипавши цукровою пудрою.

Схожі рецепти