Клафуті з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе швидкої і нескладної випічкою! Приготуйте клафути - заливний пиріг з рідкого тесту, майже млинцевого.
Клафуті слід ставити в добре прогріту духовку, тоді він буде пишніше.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 50 мілілітрів
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
- Абрикоси - 1 Склянка
Продукти для клафути.
Відповідну форму рясно змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть половинки свіжих або консервованих абрикосів зрізом вниз.
Змішайте просіяне з розпушувачем борошно з сіллю і цукром. Влийте молоко і перемішайте рідке тісто віночком.
Додайте яйця і сметану, добре перемішайте віночком.
Залийте абрикоси тестом і запікайте в добре прогрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки і схоплювання тесту.
Готовий клафути змастіть зверху вершковим маслом.
Подавати клафути можна гарячим з кулькою морозива. Або остудити і подавати, присипавши цукровою пудрою.