Рецепт Клафуті з черешнею фото

Клафуті з черешнею
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Ягоди, Молочні продукти, Молоко, Черешня
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Клафуті з черешнею - це традиційний десерт французької національної кухні, віддалено нагадує нашу запіканку. Якщо у вас в наявності свіжа черешня - спробуйте приготувати клафути, не пошкодуєте.

Пояснити, що таке клафути, не дуже-то просто - краще просто взяти і приготувати цей французький десерт. Він нагадує не те запіканку, не те товстий млинець, не те взагалі пудинг. При всьому при цьому, готується клафути вельми просто - головне правильно замісити тісто, а все інше - досить тривіально. Десерт добре підходить як частування до чаю або кави.

  • Черешня - 500 грам
  • Борошно пшеничне - 130 грам
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
клафуті з черешнею - фото крок 1
Черешню промоем, обсушити, очистимо від плодоніжок і кісточок.
клафуті з черешнею - фото крок 2
Цукор і яйця збиваємо до однорідності.
клафуті з черешнею - фото крок 3
Додаємо в суміш просіяне борошно, знову гарненько збиваємо.
клафуті з черешнею - фото крок 4
Додаємо молоко, збиваємо до однорідності. На виході повинно вийти тісто досить рідкої консистенції.
клафуті з черешнею - фото крок 5
Посуд для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно черешню.
клафуті з черешнею - фото крок 6
Зверху заливаємо рідким тестом.
клафуті з черешнею - фото крок 7
Випікаємо 35-40 хвилин при 210 градусах. Перед подачею трохи остудити. Смачного!

Схожі рецепти