Клафуті з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Клафуті з черешнею - це традиційний десерт французької національної кухні, віддалено нагадує нашу запіканку. Якщо у вас в наявності свіжа черешня - спробуйте приготувати клафути, не пошкодуєте.
Пояснити, що таке клафути, не дуже-то просто - краще просто взяти і приготувати цей французький десерт. Він нагадує не те запіканку, не те товстий млинець, не те взагалі пудинг. При всьому при цьому, готується клафути вельми просто - головне правильно замісити тісто, а все інше - досить тривіально. Десерт добре підходить як частування до чаю або кави.
- Черешня - 500 грам
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
Черешню промоем, обсушити, очистимо від плодоніжок і кісточок.
Цукор і яйця збиваємо до однорідності.
Додаємо в суміш просіяне борошно, знову гарненько збиваємо.
Додаємо молоко, збиваємо до однорідності. На виході повинно вийти тісто досить рідкої консистенції.
Посуд для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно черешню.
Зверху заливаємо рідким тестом.
Випікаємо 35-40 хвилин при 210 градусах. Перед подачею трохи остудити. Смачного!