Десерт із черешні
(покроковий рецепт з фото)
Десерт із черешні, який я хочу вам представити, французи називають клафути. Готується це блюдо зі свіжих фруктів, які заливаються рідким тестом.
Цей рецепт досить-таки оригінальний, тому що черешня повинна бути в цьому десерті обов'язково з кісточкою. Французи вважають, що кісточки додають смак цього десерту. Є його трохи складно, але оригінально.
- Борошно - 130 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Черешня - 500 грам
1. Черешню потрібно перебрати, добре промити і трохи обсушити. Видалити з черешні кісточки.
2. Відкладіть 2 столові ложки цукру для черешні. Решта цукру покладіть в миску. Розбийте туди яйця і добре збийте вінчиком, поки не вийде однорідна маса.
3. Просійте борошно. Невеликими частинами додавайте борошно в яйця і постійно перемішуйте, щоб не залишилося ніяких грудочок. Після цього влийте в тісто молоко. Перемішайте віночком тісто до однорідної маси. В результаті у вас повинно вийти рідке тісто.
4. Форму для випічки змастіть маслом і присипте трохи цукром. Викладіть зверху черешню і залишки цукру висипте на черешню.
5. Залийте черешню тестом. Заздалегідь розігрійте духовку і поставте в неї форму з начинкою. Випікається десерт близько 35 хвилин. Готовий десерт з черешнею остудіть у формі. Нарізайте і радуйте своїх близьких.