Суп селянський
(покроковий рецепт з фото)
Вкрай простий і ситний суп селянський несправедливо забутий багатьма господинями. Спробуйте приготувати цю страву вдома і ви здивуєтеся наскільки воно може бути смачним.
Іноді вишукані страви не до смаку або не по кишені. У такі моменти можна приготувати простий російський суп селянський. Доступні і зрозумілі інгредієнти в сукупності з докладними інструкціями приготування - це запорука успіху.
- Квасоля - 400-500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Мал - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. Рецепт приготування супу селянського починається за 10-12 годин до основного процесу. Квасоля необхідно замочити в холодній воді і відварити до готовності в злегка підсоленій воді близько 1 годину.
2. Картопля вимити і очистити. Нарізати невеликими кубиками.
3. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Морква вимити, почистити і натерти на крупній тертці (можна нарізати тонкою соломкою).
4. Мал промити під холодною водою.
5. У каструлю до квасолі відправити рис і приблизно третину цибулю і моркви. Довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
6. Іншу частину моркви і цибулі відправити на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом і злегка підсмажити.
7. Додати борошно і, постійно помішуючи, смажити ще 1-2 хвилини.
8. Овочі зі сковороди додати в суп. Посолити і поперчити за смаком. Варити ще близько 10 хвилин.
9. Свіжу зелень вимити, просушити і дрібно нарізати.
10. Додати зелень в каструлю і зняти з вогню. Суп селянський в домашніх умовах готовий. Добре б дати йому постояти під закритою кришкою ще 3-5 хвилин і можна подавати.