Суп-пюре з моркви і цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, креязикай, яскравий і апетитний супчик для дітей і дорослих я поспішаю запропонувати вам додати в кулінарну скарбничку. Хочете урізноманітнити обіднє меню? Запам'ятовуйте і повторіть нескладний рецепт.
Запечені овочі - чудова основа для супчика. Крім того, використовується бульйон в поєднанні з молоком або вершками, наприклад. Виходить дивовижний смак і аромат. Я навчу вас, як приготувати суп-пюре з моркви і цвітної капусти, який рекомендую спробувати однозначно. Перед подачею його можна доповнити зеленню або сухариками, наприклад.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Морква - 300 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Бульйон - 2 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, часник, мускатний горіх)
1. Вимийте і висушіть овочі. Розділіть цвітну капусту на суцвіття і викладіть на деко. Поруч розмістіть нарізану тонкими скибочками моркву. Збризніть все оливковою олією, сіль і poperčite, додайте спеції і відправте в розігріту до 220 градусів духовку.
2. Запікайте овочі хвилин 35-40, періодично помішуючи. Паралельно в каструлі розтопіть вершкове масло і обсмажте борошно. Влийте бульйон і молоко, доведіть до кипіння.
3. Частина бульйону разом з овочами відправте в блендер, збийте до однорідності. Після додайте бульйон, перемішайте, доведіть до кипіння і відразу ж подавайте до столу. До речі, трохи овочів можна залишити для прикраси супу.
Смачного!
Смачного!